Wippertjesdag bij de JO10-1

Vandaag was het de dag van de wippertjes. Nog niet eerder hebben we in 60 minuten zoveel (mislukte) wippertjes en lobjes gezien…

Het scheelde niet veel vanochtend of we waren zo Zwanenburg weer uitgewaaid. Man wat een wind 🌪. Zonder geblesseerde Luca en met een maar half fitte Joep begonnen we aan de wedstrijd. Het strijdplan: van achteren opbouwen, via de zijkanten en over de grond, anders waait de bal weg, en vastzetten meteen voorin. Op zich weinig anders dan andere wedstrijden.
Met de wind mee zetten we Zwanenburg meteen in de hoek. Wij hadden ruimschoots het betere van het spel. De tegenstanders waren wel groot en fel in de duels, maar er zat weinig structuur in. Wij wisten daarentegen de bal goed rond te spelen en goed van achteruit op te bouwen. Ook Jens voetbalde weer lekker gezellig mee. Halverwege de wedstrijd was het al 4-0, een aantal hele fraaie goals van Silven ⚽⚽ Sem ⚽ en Thijmen ⚽. Zonder alle wippertjes had het makkelijk 8-0 kunnen zijn. Of nog meer. Maar het kon de pret niet drukken 😁.
Na de ranja tegen de wind in… En met wat meer fantasie in de opstelling. Leuk dat iedereen eens op een andere plek speelt ☺. Het aantal wippertjes en half gelukte lobjes nam wonder boven wonder nog toe, terwijl iedereen gewoon bleef knokken tot het laatste fluitsignaal. De eindstand was uiteindelijk 5-2 in ons voordeel 💪🏻. Ook wonnen we met het aantal fortnite dansjes tijdens de penalty’s 🕺.
De man of the match beker stond nog thuis, dus die bewaren we voor de Kennemerland Cup wedstrijd van maandag.
Fijn weekend!

Tekst: Eddy van Donkelaar