Weerzien met oude bekenden eindigt in een mooie overwinning

19-11-2018

Afgelopen zaterdag kwam THB op bezoek. THB, onder leiding van Wout Gerrits, is een nieuwe ploeg in deze competitie en zit in de opbouwfase. De ploeg heeft in haar eerste 8 wedstrijden al een aantal leuke resultaten behaald, waaronder 4 overwinningen en 2 gelijke spelen. THB heeft op papier laten zien dat er serieus rekening mee moet worden gehouden. Een leuke bijkomstigheid is dat er 3 oud Haarlem-Kennemerland spelers spelen bij THB. Serge Hol, Patrick Tax en Daniel Fritschy waren voor even terug op het veld van HK.

Zaterdag was het een beginfase dat beide ploegen elkaar aan het aftasten waren en keken hoe het stond. Beide ploegen hielden er een andere tactiek op na en was het afwachten welke ploeg hier het beste mee om zou gaan. HK opende na 20 minuten vanaf 11 meter de score. Roos stuurde de keeper de andere hoek in en maakte 1-0. Vijf minuten later, na een geweldige aanval, gaf Osenga voor en kopte Roos de 2-0 binnen. De aanval ontstond vanuit goed positiespel en samenwerking van het team.
Vlak voor rust viel er nog een rode kaart voor een speler van THB en zo kwamen zij met 10 man te staan.

Na de rust ging THB alles of niets spelen en zette HK onder druk. De eerste 10 minuten hadden de mannen het erg lastig, maar kwamen er zonder kleerscheuren doorheen. De druk verminderde en Haarlem kwam weer aan voetballen toe. Het duurde echter tot de 62e minuut voordat de score via Osenga werd vergroot. Daarna begon het aardig te lopen en werd de score via Weber, nogmaals Osenga en Nicola naar 6-0 getild.

Na de wedstrijd vroegen we de reactie van middenvelder Nick Waterman:
Ik denk dat een groot deel van de groep gebrand was om te winnen, aangezien er een paar oud-gedienden bij THB spelen. Hierdoor begonnen we fel en goed georganiseerd aan de wedstrijd. Het positiespel en de passing was goed, wat ons voldoende tijd en ruimte gaf om ons eigen spel te spelen. Ik denk dat de 2-0 bij rust dan ook meer dan verdiend was.
De voorsprong en het feit dat ze met een man minder het veld opkwamen, leidde er toe dat wij slap aan de 2e helft begonnen.
THB had hierdoor in het begin de overhand en werd bij vlagen zelfs even gevaarlijk. We herpakten ons echter goed en breidde de voorsprong verdiend uit naar 6-0.
Toch ben ik van mening dat we onszelf onvoldoende hebben beloond, aangezien we nog een aantal opgelegde kansen hebben gehad. Op die momenten ontbrak het net even aan voldoende scherpte om de bal toch in het net te krijgen.
Overall een prima wedstrijd en een goede stap richting de top 3“.

Uitkijkend naar de kraker van volgende week had Waterman ook nog een reactie: “Volgende week wordt een echte krachtmeting voor ons. Tegen de ongeslagen nummer 1 Olympia Haarlem kunnen we laten zien waar we staan als groep”.

Opstelling:

van Leeuwen – Abou Hassan (75′ Vonk), van den Nouwland, Barendregt, van Wijk (65′ Lammers) – Albada, Nicola, Waterman – Osenga, Roos (70′ Brust) Weber

Tekst: Jeroen Roos