WEDSTRIJDVERSLAG KON.HFC VE2 – HK VE1

26-05-2018

26 mei 2018: Kon. HFC V2 – Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 3 – 0 (1 – 0)

Doelpunt:

Opstelling:

doel:            Arnoud
achter:         Arjen – Drikus (25’ Jan P.) – Jan C. – Mark Born
midden:       Chris – Wim – René – Ruben
voor:           Jerry – Dolf

In de 25steminuut René op plek Drikus, Dolf op die van René en Jan P. in de spits.

2e helft:
doel:            Arnoud
achter:         Arjen – René – Jan C. – Mark Born
midden:       Chris – Wim – Dolf – Ruben
voor:           Jerry – Jan P.

Door Jan Pieterse 

Veterenen staan weer met beide benen op de grond.

Op het veld waar een aantal jaren geleden onze kampioenswedstrijd met 0-1 verloren ging, spelen we nu om de tiende plaats.

Een selectie van slechts 12 man trotseert de warmte en neemt het op tegen het veteranenteam van HFC2. Een krappe bezetting dus. Er wordt zelfs naar de schoenmaat van de, reeds met voetbal gestopte, trouwe supporter Jaap gevraagd. Maar die laat zich niet verleiden om mee te spelen. Deze laatste wedstrijd van het seizoen dreigt een uitputtingsslag te worden. Vanwege de tropische temperaturen worden drinkpauzes ingelast.

Logisch dat het tempo iets lager ligt dan het moordende tempo waarin de veteranen normaal gewend zijn te spelen. En zij blijken, net als het trouwe publiek, hittebestendig.

Het eerste gevaar komt van HFC, maar een attente Arnaud redt met de voet. Dan, na goed loopwerk van ‘buurman’ Chris, een schotje van Arjan. Na deze speldenprik kan aan de andere kant een volledig vrijstaande HFC’er doorlopen en inschieten, 0-1.

De draad wordt weer opgepakt door Wim met een doelpoging en een goede actie van Dolf en Arjan.

Dan een flitsende aanval van René op links. Wim vangt de terugspringende bal op en schiet net naast. Nadat de scheidsrechter midden in een voor ons kansrijke aanval heeft afgefloten is het tijd voor een drinkpauze.

En voort gaat het weer. Ruben bedient René, die op doel pegelt en daarmee de keeper tot een prachtredding dwingt.

Er volgt een gevaarlijke uitval van HFC, die door Jan C. onschadelijk wordt gemaakt. En Drikus redt nadat de buitenspelval is omzeild. Een HFC’er breekt door en scoort, maar hij heeft hands gemaakt. Snel naar de andere kant, waar een corner van Dolf het hoofd van Jan C. schampt.

De rust gaat in met de stand van 0-1.

Omdat Drikus de strijd moet staken, is de selectie na de rust beperkt tot 11 man. Dapper stappen zij de brandende zon weer in. Het begint met een bijna eigen doelpunt van HFC. De daarop volgende hoekschop levert niks op. Dat geldt ook voor de mogelijkheid van Jan P. en die van Jerry.

HFC doet dat beter want uit een corner scoort een opkomende speler hoog in de bovenhoek bij de eerste paal. Arnaud kan ‘m er net niet uitgrabbelen. En opnieuw uit een hoekschop maakt HFC de 3-0.

Na nog een mooie actie van Dolf, die ver kan oprukken maar helaas niet tot scoren komt, is het weer tijd voor het broodnodige vocht.

Na de hervatting volgt eerst een schot op goal van Wim en daarna een fraaie aanval met Ruben en Jan C, die in het strafschopgebied wordt omgekegeld. Penalty.

Jerry kan zijn goede productie van het seizoen nog meer opschroeven, maar…. hij schiet over.

Niet lang daarna volgt een uitstekende solo van René, die zijn vrijstaande broer negeert en in de handen van de keeper schiet. Als Jerry er een opmerking over maakt, wordt hij op subtiele wijze herinnerd aan zijn 11-metertrap. Het slotakkoord is voor Dolf die zijn prachtvoorzet over geschoten ziet worden.

Na afloop in de kleedkamer gutst het zweet van de uitgeputte strijders. Douchen helpt nauwelijks.

De complimenten gaan naar Arnaud en sommigen vrezen zelfs voor verkoop van onze keeper. Na het zien van de CL-finale van die avond zou dat best wel eens aan Liverpool kunnen zijn.

Veld-aanvoerder Ad meldt dat hij zich volgend seizoen volledig op het voetballen wil concentreren en zijn functie daarom vacant is. Het is aan onze Grote Leider in Frankrijk om de opvolgingsprocedure in gang te zetten.

Rest mij niets meer of minder dan Lodewijk te bedanken voor zijn input voor dit verslag en iedereen een mooie zomer toe te wensen. In september zien wij elkaar voor opnieuw een topseizoen. Hopelijk zijn dan de geblesseerden hersteld en heeft de vaste aanhang weer een seizoenskaart aanschaft.