WEDSTRIJDVERSLAG HK VE1 – RODA 23 VE2

22-04-2018
21 april 2018: Haarlem-Kennemerland V1 –  RODA 23 V2, uitslag 3 – 2 (1 – 1)

Doelpunt: Herman, Dolf, Mark Buijs

Opstelling:

doel:            Arnaud
achter:         Frans – Drikus – René – Arjen
midden:       Ariën – Ronald – Ad – Mark Buijs
voor:           Giel – Herman

2e helft:

doel:            Arnaud
achter:         René Kennis – Wim – René – Albert
midden:       Arjen – Ronald (65’ Giel) – Ad (65’ Ariën) – Mark Buijs
voor:           Dolf – Jerry

In de 65steminuut Dolf op plek Ronald, Giel op die van Dolf in de spits.

 Door Mark Buijs

Lekker Boemen met links!

Het was een prachtige lentezaterdagmiddag. Lodewijk probeerde nog even, onbedoeld een aantal mannen van de dag in de stress te krijgen door voor te stellen om op veld 1 of 4 te gaan spelen in plaats van op kunstgras. Dolf opperde meteen om in het stadion (het grootste veld van Nederland qua afmetingen) te spelen. Gewoon omdat het kan zal hij hebben gedacht. Dit werd vanuit Haarlem-Zuid direct gecorrigeerd. Immers onze voetbaltechnieker uit het Oosten maakt tegenwoordig wel graag meters, maar dan wel op de racefiets. Gewoon spelen op kunstgras dus.

In de kleedkamer bleek dat we ruim in de aanvallers zaten met Giel, Herman, Jerry, Dolf en Rene Kennis. Aangevuld met Ariën -niet te verwarren met onze Arjen- hadden we meer dan voldoende man. Met zoveel power naar voren was aanvallen het devies. En terwijl Jaap zich opwierp als gastheer voor de tegenstander en ze alvast moe maakte door ze van kleedkamer naar kantine naar kleedkamer naar kantine naar kleedkamer te laten sjouwen konden wij onze warming-up in het zonnetje doen.

Lodewijk floot voor het begin van de eerste helft en na een wat onrustig begin ontvouwde zich een sterk potje powerplay van onze kant. Herman en Giel werden meerdere malen instelling gebracht of creëerde zelf hun mogelijkheden. Het stond lekker, Drikus en René schoven om de beurten in om Ad en Ronald te bedienen. Arjen en Mark wisselden hun rushes op links af en Frans en Ariën deden hetzelfde op rechts. Er waren veel doelpogingen, maar de meesten misten kracht of richting. Na een lange serie aanvallen werd er bij een corner van ons niet attent gereageerd op het middenveld en omdat Drikus mee naar voren was en René moest instappen kon hun spits vanaf hun eigen helft doorstomen naar Arnoud. Arnoud kreeg zijn lichaam niet snel genoeg naar de grond en we stonden 0-1 achter. We bleven gewoon door voetballen en waren nog meer gebrand om 1-1 te maken. Zeker Herman had een paar keer om zich heen kunnen kijken want Giel stond twee keer vrij voor het doel, maar ja Herman zijn stijl is doorgaan tot het gaatje. Net toen men wat meer begon te verzoeken om wat vaker af te spelen maakte hij de 1-1. Vanaf rechts langs de rand van de 16 vond hij ruimte om met links hard uit te halen. Boem dat was nummer 1!

De tegenstander kreeg iets meer grip doordat hun middenveld wat meer fysiek begon te spelen, maar echte kansen kregen ze niet omdat Arjen en René telkens goed hun spits de pas afsneden.

Er waren nog doelpogingen van Giel, Ad, Mark en Ariën, maar we hadden niet veel geluk. En omdat we slordiger werden gebeurde er niet veel meer.

De tweede helft werd begonnen met vier verse krachten en aangezien de tegenstander maar met 11 man was op deze warme middag, konden we ze kapot gaan spelen. Althans, dat dachten we. Het resulteerde bijna direct in een tegengoal, de spits kon bijna identiek op Arnoud af maar deze keer liet Arnoud zich niet passeren en hij had een knappe reactie op het schot van dichtbij. Nu was iedereen wakker en begonnen we weer met aanvalsspel. De tegenstander stond nu wel wat verder voor de goal dus er was meer ruimte. Jerry was, mits goed aangespeeld balvast en combineerde een aantal keer goed zodat we konden aansluiten. Dolf kreeg een dot van een kans toen hij alleen op de keeper afging, hij kon niet kiezen welke hoek dus schoot hij keihard met rechts recht op de keeper af. Vlak daarna maakte hij het goed door prachtig vanaf de linkerkant met links hard in de korte hoek te schieten. Boem nummer twee. Helaas viel daarna snel 2-2 doordat hun beste man achter de verdediging kroop en de bal inkopte. We gingen onverwoed verder en Albert maakte de onbedoelde beweging van de dag door een tegenstander te poorten en een aantal spelers eromheen op het verkeerde been te zetten. Aanvallen bleven komen en onze eigen Arjen kon vaak vanaf rechts opstomen en Dolf bestierde de linkerflank. René Kennis gaf van rechts voor en de bal werd door een tegenstander doorgekopt. Mark kwam vanaf links de zestien in en kreeg de bal op een presenteerblaadje. Giel riep lekker boemen nu! En Mark ramde de bal in de verre hoek in het dak van het doel. Boem en dat is drie!!

Arjen probeerde het ook nog door vanaf rechts naar links te kruisen maar zijn schot miste richting.

Moegestreden werden Ad en Ronald vervangen door Ariën en Giel en werd de wedstrijd in het slot gegooid. Er was nog een hachelijk moment dat een speler ineens op het doel kon doorlopen maar toen Arnoud zich groot maakte liet hij snel de bal lopen. Lodewijk floot af en de zesde overwinning was een feit, boem!

In de kleedkamer merkte Wim nog op dat hij als laatste man niet veel had hoeven lopen, maar meer praten en aansturen. Iedereen was te moe om daarna nog de opmerking te maken dat we dan net zo goed op veld 1 hadden kunnen spelen.