WEDSTRIJDVERSLAG EDO VE1 – HK VE1

24-03-2018

24 maart 2018: EDO V1 – Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 4 – 1 (1 – 0)

Doelpunt: Dolf

Opstelling:

doel:            Theo
achter:         Frans – Drikus (25’ Albert) – Jan C. – Arjen
midden:       Ronald – Wim – Ad – René
voor:           Jerry – Dolf

Na 25 min. Albert voor Drikus, René op de plek van Drikus, Arjen linkshalf, Albert linksback

2e helft:

doel:            Arnaud
achter:         Frans – Jan C. – René – Albert
midden:       Ronald – Wim – Ad – Arjen
voor:           Jan P. – Dolf

Door Arjen Vroman

‘Naar eer en geweten’….

‘Eendracht Doet Overwinnen’ is het crEDO van de op 1 maart 1897 opgerichte club. Interessant feitje: de contributie bedroeg in die tijd 5 cent, de prijs van een biertje kon ik zo snel niet vinden….

Het team van EDO deed vandaag hun crEDO eer aan: ze speelden overall erg sterk, strakke passes, spelen prima en vlot over, creëerden veel kansen … maar …op een of andere manier ging die bal er maar niet in. Dat lag natuurlijk ook vooral aan menige actie van keeper Theo, die na een langdurige blessure zijn rentree maakte en de eerste helft keepte.

Zo had EDO in de 4e minuut al een grote kans waarbij Theo de bal het zijnet inkeek en slechts 1 minuut later gevolgd door een hard schot net langs. Het lukt ons eens te counteren en er volgt een corner genomen door Dolf. Bal land op voet van Jan, een mooie volley volgt; helaas, keeper tikt hem over. We zijn eindelijk eens gevaarlijk!

Er komt snel weer een aanval van EDO en er volgt een schot … 20 m over pffff.  Dit schot moet tot inspiratie hebben geleid bij Arjen die dit in de 2e helft nog eens na zou doen … ook dan gaat de bal richting maan ipv richting doel.

In de 13e minuut volgt wederom een goede redding van Theo na een vrije trap. Drikus grijpt in middels een sliding, wellicht speelde deze actie een rol bij zijn wissel tgv blessure een paar minuten later waarbij Albert erin komt. Weer volgt na een counter een gevaarlijk schot van Dolf, helaas….

Hierna scoort EDO vrij snel met een lage bal in de verre linkerhoek … het hing al een hele tijd in de lucht. Bijna komen we nog gelijk door een mooie kans van Jerry … RUST

De tweede helft wordt gekenmerkt door wederom diverse kansen van EDO – en deze keer verzilveren ze die wel. Desondanks krijgen we beter grip op de wedstrijd, wordt er door ons sterker gespeeld en volgen er ook voor ons diverse kansen.

Vooral links lag vaak een zee van ruimte met diverse kansen voor Dolf, Arjen, Jan en Ronald. Het leek wel alsof er een onzichtbaar net in de goal van EDO hing .. de bal ging maar niet over de lijn: zo ging bijvoorbeeld een kans van Jan P. op onverklaarbare en mysterieuze wijze naast de rechter kruising. Een voorzet van Arjen op Ronald leidde tot een mooie kopbal (van Ronald) met netttttttt naast.

Toen er een mooie goal van Dolf volgde hadden we even nog het gevoel de wedstrijd naar onze hand te kunnen zetten maar dit was helaas van korte duur toen er snel weer een tegengoal volgde.

Tja, moet ik voor de volledigheid nog wat melden over het ‘vlag incidentje’? Laat ik dit naar ‘eer en geweten’ maar even voorbij gaan.

EDO was sterker, wij hebben ons best gedaan – leuke pot.