Wedstrijd duurt 5 minuten te lang voor HK1

23-09-2018

Gisteren stond de uitwedstrijd tegen SVIJ op het programma. Om 14.30 werd er afgetrapt voor de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. SVIJ is altijd een lastige uitwedstrijd, omdat het een goede ploeg heeft en niet zomaar van gewonnen wordt. Dit bleek ook na 5 minuten waarin SVIJ een lange bal van achteruit speelde en de buitenspel val niet werkte bij Haarlem Kennemerland. De spits van SVIJ lepelde de bal over de uitkomende doelman Mitchell van Leeuwen en zette SVIJ op een 1-0 voorsprong
Na de vroege goal pakte HK het initiatief en ging op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker kwam na iets meer dan een half uur. Na een goed aangesneden vrije trap van Rudy Nicola tikte Jeroen Roos de 1-1 binnen. Dit was ook tevens de rust stand.

De tweede helft hadden de mannen van trainer Rene van Marsbergen het moeilijk. SVIJ zette vroeg druk en de wind tegen speelde ook een factor in dit geheel. Na hard werken werd HK beloond met de 1-2. Na een lange pass van Jeroen Roos wist Jordy Brust de bal binnen te schieten. Na kansen over en weer scoorde Jeroen Roos na een pass van de ingevallen Riemer Albada de op het oog bevrijdende 1-3. Helaas had de slotfase iets anders in petto.
Na het maken van verkeerde keuzes bij HK kwam SVIJ terug in de wedstrijd. 2 minuten voor tijd werd de 2-3 gemaakt en in blessure tijd gaf de scheidsrechter een penalty voor SVIJ terwijl het er eigenlijk buiten was. De 3-3 werd gemaakt, maar in de laatste secondes van de wedstrijd wilde de scheidsrechter geen penalty aan HK geven terwijl er een duidelijke handsbal werd gemaakt.

De wedstrijd duurde dus 5 minuten te lang voor de mannen en de 3-3 voelt natuurlijk aan als een verlies, maar er zijn genoeg aanknopingspunten om verder mee te gaan. Het eerste punt is binnen en er zullen nog vele gaan volgen. Na een 1-0 achterstand de wedstrijd ombuigen naar een 1-3 voorsprong zegt iets over het karakter dat deze ploeg bezit.

Op naar volgende week waar de eerste thuiswedstrijd op het programma staat. Om 15.00!! wordt er afgetrapt tegen het nieuwe team in deze competitie Amsterdam AC.

Opstelling:

van Leeuwen – Osenga, Prins (61′ Brust), Barendregt, van Wijk, van der Heijde (55′ Lammers) – Waterman, Nicola (70’ Albada), van den Nouwland – Roos, Weber

Tekst: Jeroen Roos