Haarlem-Kennemerland FC . . . . .wat een week !!!

14-04-2019

Wat een week, wat een week. De ene sensatie na de andere. Weet u het allemaal nog?

 • Wat een verrassing. Onze Kiki wint het toernooi in Madrid en kan met het prijzengeld weer een paar weken vooruit;
 • Niet minder sensationeel als onverwacht. Kampioen Olympia Haarlem klopt HaarlemKennemerland met 7 – 0. Dit had toch niemand verwacht? Ondanks de 16 afwezigen had sportminnend Nederland toch gerekend op een kleine overwinning voor onze jongens.
 • De Boston Red Sox zitten in een positieve flow en de temperatuur bereikt daar zomerse waarden. Welke geluksvogel mag daar de komende 5 thuiswedstrijden bij zijn? ‘Spy on tour’ dus.
 • Dan de categorie ‘dit kan niet waar zijn’ (zowel Astrid Joosten als het programma met deze naam zijn het aanzien meer dan waard) op dinsdag en woensdag. Omdat Liverpool bij Barcelona aan het begin van de 2e helft de UIT – knop had gevonden, konden de heren van Dijk en Wijnaldum tickets voor de finale boeken.
 • Wat knap van Ajax om de halve finale te halen. Dom balverlies en nog dommer tijdrekken in de laatste minuut van de extra tijd ‘schonk’ Tottenham de niet verwachte winst. Zelfs in Amsterdam valt nog wel iets bij te leren dus.

Onze roodbroekjes zijn in voorbereiding op de nacompetitie. Vandaar dit oefenpotje in Schalkwijk tegen Olympia. Omdat alles moet wijken voor D-date 1 juni, bleven uit voorzorg de heren Weber, Roos, vdNouwland, Weekers, vdKolk, vdHeijden (Merlin), de Jong, Vonk, Kakaire, Daboune, Jansma, Verhaar, Schoonderwoerd, Aldershof en Elhasnaoui aan de kant. Tot halverwege hielden onze roodbroekjes nog stand, daarna was het over en sluiten. Deze keer geen uitvoering van het toneelstuk ‘kansen missen voor beginners’, vanaf halverwege de 2e helft werd het script van het boek ‘hoe help ik de tegenstander aan doelpunten’ geheel conform de tekst tot uitvoering gebracht. Gelukkig was onze van Leeuwen beter dan Onana.

Volgende week thuis tegen Velsenoord (die naam en schrijfwijze van deze club blijft toch boeien voor mensen met gevoel voor taal) en dan het slotakkoord van de competitie uit bij VSV. Door de 13 – 1 winst op THB is VSV onze mannekens tot op 2 punten genaderd met een beter doelsaldo.Vóór zaterdag was dit doelsaldo nog +13 (!!!!!) in Haarlems voordeel. Weet u nog, Malta uit in Spanje. Na Spanje – Malta gaat ook VSV – THB de geschiedenis boeken in.

Als we deze trend gaan volgen, negatief is een te zwaar woord voor deze altijd positieve columnist,  zou het zo maar kunnen zijn dat HaarlemKennemerland de 3e plaats in de eindrangschikking niet vast kan houden. Dat heeft gevolgen voor de nacompetitie. In plaats van uit naar SCW, Overbos, HIJS of ZSGOWMS moeten we ons in dat geval voorbereiden op een uitwedstrijd naar Overamstel, Vlug & Vaardig De Meer of DEVO.

De stand in ‘onze’ 4e klasse C

 1. Olympia
 2. AC Amsterdam 23 52 +33
 3. HaarlemK’land 22 47 +46
 4. VSV 22 45 +52

De stand in de 4e klasse D:

 1. Geuzen/Middenmeer 22 48 +68
 2. Overamstel 23 48 +41
 3. Vlug & Vaardig 23 47 +67
 4. De Meer 22 46 +39
 5. DEVO 22 44 +35

En tot slot de stand in de 3e klasse B:

10 SCW 24 27 -21
11 Overbos 24 24 -10
12 HIJS 24 23 -18
13 ZSGO/WMS 24 23 -24
14 VEW 24 20 -19

Na volgende week kan alles weer anders zijn. Maar één ding is zeker. Op 1 juni 2019 begint HaarlemKennemerland de nacompetitie met een uitwedstrijd. En, super optimistisch als we als oprechte Haarlemmer altijd zijn, van de schaduwlijst van 16 moeten er toch minimaal 5 inzetbaar zijn. En als coach van Marsbergen iets te kiezen heeft en kan beschikken over een sterke bank zijn onze roodbroekjes op hun best.

Onze mannen in Schalkwijk:

Van Leeuwen
Lammers (45’ Milan van der Heijde), Prins, Barendregt, vanWijk (70’ vGelder)
Albada, Waterman, Brust
Nicola, Abou Hassan, Osenga (30’vdWel)

Spy