Waarom wint BBB wel en HaarlemKland niet?

18-03-2023

Waarom wint BBB wel en HaarlemKland niet?

Caroline van der Plas, Feijenoord, AZ. Zo maar 3 hoogtepunten van de afgelopen week. Daar zou een schitterende HaarlemKland show aan toegevoegd kunnen worden. Maar helaas, de goede vorm van de laatste weken was geheel niet aanwezig in het rustieke Wijk aan Zee, gelegen onder de niet geheel frisse rook van de Hoogovens. En die van Tata – steel.

Om nu alle schuld op de grasmat af te schuiven, gaat te ver. Ook op een veld waar koeien en schapen zich ongelukkig zouden voelen, zou het toch mogelijk moeten zijn om incidenteel een bal bij dezelfde kleur te krijgen. Of zelfs langs de vijandige keeper te frommelen. Massaal billenkoek dus en een voorwaardelijke straf die direct weer wordt ingetrokken als de komende 2 thuiswedstrijden tegen Velsen en Waterloo worden gewonnen.

Met rust dankzij een eigen doelpunt nog met 0 – 1 voor, direct na rust 2 tot 3 grote kansen voor de genadeklap. Maar als je dat niet doet gaat de aloude voetbalwet in werking dat dan de tegenstander uit één tegenaanval wel scoort. En ga je balend met een niet verwachte en vooral tegenvallende 1 – 1 de auto’s in richting Velser tunnel.

Even een opkikkertje, in de stand staan nog steeds 5 ploegen onder HaarlemKland. Als dat eind mei nog zo is, ja dan, ja dan is het volgend seizoen weer 4e klas.

Kom a.s. zaterdag om 15.00 uur dus maar kijken naar de wraakactie tegen Velsen.

Morgenavond de topper Twente – AZ met ’s middags nog een interessante voorwedstrijd.

Opstelling van dit groepje natuurgras-haters:

Geerlings

Holten, Kakaire S, Aldershof, Seinen

Fong-Tin Joen, Moerwijk (70’ Hijlkema), Wubbe C

Wubbe J, Welling (80’ van Eeden), Quaars (46’ Wubbe S)

Spy