Vlug & Vaardig, ouder, steviger en slimmer

23-09-2023

Vooraf al enige angst voor deze onbekende tegenstander uit Amsterdam-Osdorp. Qua voetbal ging het nog wel, maar als het aankomt op duelkracht, ervaring en slimmigheid kwamen onze jonkies veel tekort tegen deze Amsterdamse grote mannen. En dan verlies je dik verdiend met 4 – 1 en staan onze roodbroekjes weer op de plek waar we vaker in september en oktober staan.

Vanaf nu is de strijd begonnen om in ieder geval op de 7e plek te eindigen, je moet er toch niet aan denken dat HaarlemKland een 5e klasser wordt. Net als vorig seizoen dalen nu ook de onderste 5 ploegen af naar de KNVB kelder.

Onze keeper en het centrale verdedigingsblok scoorden een voldoende, de rest was te onrustig aan de bal of waande zich op de camping bij het daar o zo populaire spelletje mannetjes passeren. Vlug en Vaardig toonde zich veel vlugger en vaardiger op dat gebied, gewoon de bal snel van kleur naar kleur, aan het onderdeel onnodig mannetjes passeren deden zij niet mee. Diep in de 2e helft werd de Haarlemse redde Hielema met een leuke actie de Haarlemse eer.

O.k., het was niet best, maar er heerst wel rust in directie en staff (daar kan Ajax een puntje aan zuigen) en ook krijgen onze roodbroekjes niet 4 doelpunten tegen in één helft (retteketet AZ).
Vanaf volgende week gaat de zon weer schijnen, om 15.00 uur komt AC Amsterdam op bezoek aan de Jan Gijzenkade.

Dit waren onze mannen in de seizoenopener tegen V & V:

Geerlings
Kakaire (85’ vdKuil), Aldershof, Jonkman, Fong Tin-Joen (65’ Verbeek)
Moerwijk K, Wubbe C, Wubbe J
Van Eeden (65’ Hielema), Quaars (80’ Paalvast), Wubbe S

Spy