Van Gaal, van Nieuwkerk, M’Bappé of Spy

04-12-2022

Van Gaal, van Nieuwkerk, M’Bappé of Spy

De vier meest besproken personen van de laatste weken. Lijkt het maar zo, fake dus, of zijn ze echt goed? Moeilijk om hier een zinnige uitspraak over te kunnen doen. Want wat is nog logisch in deze wereld als zelfs Dumfries opeens de bal naar dezelfde kleur gaat spelen?

Maar waar zitten we op dit moment? Nederland bij de laatste acht en HaarlemKennemerland op weg naar de 5e klas. Of volgt er weer zo’n spurt richting nacompetitie voor een plek in de 3e klas?

Na het lullige verlies vorige week tegen koploper VVC volgde zaterdag, ruim op tijd om naar de van Gaal show te kunnen kijken, een cruciaal treffen tegen runner up Velsenoord. Weet u nog, dat is die club waar nog altijd een n ontbreekt.

Matige eerste helft met een terechte 0 – 1 tussenstand voor de mannen uit Velsen-Noord. Maar wat zat er in de thee? Of was het een ouderwetse donderspeech? Wat een tweede helft, oogstrelend voetbal van onze roodbroekjes. Hadden ze maar de effectiviteit van onze Oranjemannen gehad, ja dan, ja dan, ja dan . . .

Nu bleef het bij de gelijkmaker van Maggri en helaas te veel gemiste kansen. Twee punten verloren of is deze 1 – 1 het begin van de wederopstanding?

Volgende week koploper Parkstad uit, daarna 2 weken vrij en vervolgens een trainingskamp in de buurt van Valencia. Hoezo Valencia en niet Egmond? Op basis van de 2e helft tegen Velsen-Oord een logische keuze, de aanval op de top drie zal na deze Sinterklaas-trip in volle hevigheid losbarsten.

Genoeg voor nu, heb alle tijd en energie nodig om van Gaal de te volgen tactiek tegen Argentinië in te fluisteren.

Deze dappere strijders eindigde op 1 – 1 tegen Velsenoord

Geerlings

Holten (45’ Pascal)), Kakaire C, Wubbe J, Seinen

Fong-Tin Joen, Moerwijk (65’ Wubbe S), Wubbe C

Maggri, Kapenga (75’ Angenent), Hoek (80Rethmeijer)

Spy