Van Delfts blauw, via Haarlems geel naar Tata zwart

Waarom bezoeken buitenlanders ons prachtige landje, juist vanwege de molens, de tulpen en het Delfts blauw. Bij Haarlem Kennemerland hechten de trainers ook aan deze hot shots van onze cultuur, van onze schoonheid, van ons culturele erfgoed.

Bij afwezigheid van onze gehele verzameling selectie-keepers kom je dan in Delft terecht. Lijkt logisch, toch? Op de plaatselijke TU verzamelen ze daar Haarlemse ex-keepers. Mannen die zonder extra training zo kunnen worden ingezet.

Eén op het Pim Mulier bij de rommelpartij DSS 2 – HaarlemKland 2 en de ander onder de rook van de Hoogovens bij Wijk aan Zee 1 – HaarlemKland 1.

In Haarlem werd het een soort regenboog, van Delfts blauw via een geel – rood – geel spelletje pim-pam-petten, uiteindelijk naar een grauw grijze aftocht. Dit HaarlemKland 2 ging redelijk kansloos met 2 – 1 ten onder en wacht nog steeds op de eerste overwinning. Het woord promoveren lijkt in 3 weken tijd uit de woordenschat van deze mannekes te zijn verdwenen. Op het veld naast het 2e speelde gelijktijdig de Onder 19, dat was genieten. Dit team levert op bestelling, DSS droop met 4 – 6 af en die snappen er helemaal niets van. Zo word je weggespeeld en zo kan je alles doen wat er in je suffe koppie opkomt. Hoogste tijd voor John de Mol om over dit team een mini-serie uit te gaan geven, toch veel leuker dan die Meilandjes.

Bij Wijk aan Zee – HaarlemKland 1 herleefden oude tijden. Veel, veel sterker, maar foutjes achterin, zeg maar van Delfts blauw naar Tata zwart, en voorin de bekende zaterdagmiddag show ‘kansen missen voor beginners’.

Jammer dat de veteranen ook moesten spelen, vermoedelijk had een vierde Wubbe het verschil wel kunnen maken. Na afloop treurnis over de gemiste kans om de toppositie in te nemen, geen enkel woord over het grote 5e klas – gevaar. Slechts 3 punten voorsprong op die verfoeide degradatie plekken.

De enige Haarlemse goal kwam van Sheldon Kakaire, het hoogtepunt kwam van Tobias Faber. Een omhaal van het kaliber van Basten, van Abou Hassan, met één klein verschil. Deze ging 5 cm naast. Geen punten maar inzet en beleving ruim voldoende, deze week extra trainen op efficiency, afronden, rust aan de bal en kamer opruimen.

Volgende week weer eens thuis, Velsen komt om 15.00 uur naar de Jan Gijzenkade.

Deze oranje/rode mannekes liepen in het Wijker mes:

Schoonderwoerd, J

Holten, Kakaire S, Faber, Kakaire C (65’ Aldershof)

Fong-Tin Joen, Wubbe C, Schoonderwoerd B (70’ Verbeek)

Wubbe S, Kapenga (60’ Wubbe, J) en Quaars (70’ Hielema)

Spy