Vaderdag, leuke afsluiting

04-06-2022

Vaderdag, leuke afsluiting

Dank voor alle steunbetuigingen inzake mijn lekke linker voorband. Wees gerust, de splinternieuwe leenauto staat weer op stal en mijn eigen auto brengt mij weer als vanouds langs alle Noordhollandse velden. Nu al is mijn TomTom aan het rekenen hoe ik zaterdag schadevrij bij Parkstad in Amsterdam-West kan komen.

Danisch Dynamite. De bijnaam voor het Deense elftal. De minder jeugdigen onder ons herinneren zich natuurlijk dat EK van 1992 nog. Ze moesten invallen omdat vanwege de Balkanoorlog Joegoslavië moest afzeggen. Snel ingevlogen en zonder voorbereiding als een brok dynamiet (Deens Dynamite dus) alle tegenstanders, Oranje incluis, verpulverd. Sindsdien is de bijnaam voor het Deense elftal Danisch Dynamite. Spreek uit Deens dynamiet. De manier waarop coach Deen zijn manschappen als rotsblokken over het kunstgras laat rollen komt in extremis overeen met de Deense power uit 1992. De avond voor de laatste competitiewedstrijd tegen het dappere Kennemers uit Beverwijk sprak hij voor het slapen gaan tegen zijn echtgenote de historische woorden, wat Van Gaal kan, kan ik ook. Toedeledoki België, toedeledokiKennemers.

Om eindelijk de gemiddelde leeftijd boven de 22 te krijgen, had coach Deen een list bedacht. We laten de oudste Wubbe ook een half uurtje meedoen. En zo verscheen Wubbe D, slechts 60 jaren jong, als spits, zeg maar stormram, aan de aftrap voor deze nu al historische wedstrijd. Maar dan, je gelooft het niet. Voorzet Wubbe S en een fabelachtig mooie afronding van Wubbe D, de ban was gebroken, de eerste van een negenklapper lag in het Beverwijkse netje. Het wordt nog gekker, in de 29e minuut, Wubbe D droomde al van een publiekswissel, een weergaloze assist van pappa D op zoon Cas, daar was de 2 – 0 en nu snel wisselen. Genoeg is genoeg.

Voor rust nog 2 goals van onze Griekse held Tseklidis en na rust een mooie reeks van Aldershof, Wubbe S, de Bruin, Quaars en Wubbe J. Geen gezeur of dikdoenerij straks tijdens het kerstdiner, alle Wubbes hebben gescoord. De vrede op aarde is gewaarborgd.

Nu de nacompetitie. Dinsdag a.s. is HaarlemKland vrijgeloot voor de eerste ronde, deze 6 ploegen moeten wel al aan de bak:

1. Kolping Boys– Fortuna Wormeveer
2. ZSGOWMSForza Almere
3. NederhorstCandia

Na deze ronde zijn nog 32 ploegen over, die gaan vanaf zaterdag 11 juni strijden om 4 plaatsen in de 3e klasse, dit is het volledige programma voor zaterdag 11 juni 2022:

a. Foresters– VEW
b. SDOB​​– Velsenoord
c. Jong Hercules– OFC
d. ParkstadHaarlemKland
e. Vlug & V– VVZ ‘49
f. GravelandVoorwaats U
g. Driebergen– Diemen
h. UVV Vleuten– Hoofddorp
i. Doorn​​– De Meer
j. ZCFC​​– Eemnes
k. VVASpartaan– DZS
l. ’t Gooi​​– APWC
m. Focus 07– Odijk
n. Winnaar 1– bye
o. Winnaar 2– VVIJ
p. Winnaar 3Saestum

Even voor alle duidelijkheid, we hebben nog helemaal niks maar . . . we mogen meedoen aan de 3e klas loterij. Hoe leuk is dat.

Omdat dromen in ons landje niet is verboden, toch maar even het vervolg. Stel, ja nogmaals stel, Parkstad laat als een goed gastheer de winst aan HaarlemKland. Dan volgt dinsdag 14 juni al de 3e ronde, een thuiswedstrijd voor HaarlemKlandtegen de winnaar van Jong Hercules – OFC. Verder speculeren of dromen is vloeken in de kerk, is rijden tegen een stoeprand, is long covid ontkennen. Uit respect en medeleven voor onze strijder Daan is het uw plicht om nog vóór de wedstrijd tegen Parkstand een half uurtje te gaan zitten met Uitzending gemist. Woensdag 1 juni 2022 om 20.25 uur op NPO 2 ‘In de kou na corona’. Vanaf volgende week wordt er gecontroleerd of u deze long covid  kennis heeft opgesnoven.

Nogmaals, we hebben nog helemaal niks, maar er sluipt gezonde spanning in de diverse Haarlemse huiskamers. Wat na deze Wubbe – show?  Moeder Geerlings volgende week in de spits? Of vader Fong-Tin Joen als stofzuiger op het middenveld? Gaat vader Kakaire als een soort Dumfries van zestien naar zestien? Zaterdag om 14.30 uur zullen we het weten, de wegen en gedachtenspinsels van onze Deens dynamiet zijn ondoorgrondelijk.

Succes mannekes.

Deze spelers zorgden met 4 verschillende Wubbe – goals voor een historisch slot van de reguliere competitie, nooit eerder sloten we af met 9 – 0.

De Boer

Holten, Wubbe J, Aldershof, Kakaire C (75’ Scheidegger)

Quaars, FongTin Joen (70’ de Bruin), Wubbe C

Tseklidis (60’ de Beijer), Wubbe D (30’ Brust), Wubbe S

Spy