Ut sal tog nied

12-03-2022

Ut sal tog nied ?

Is er een leven zonder Kramer en Wüst? Is er (in Parijs) een leven zonder Neymar, Messi en Mbapé? Is er bij Ajax nog leven zonder 2 goals tegen? Is er in 2022 nog leven zonder verlies voor HaarlemKennemerland 1, 2 en 3?

Genoeg stof om over na te denken, om over te praten tijdens de momenten van stilte, om woensdag over te stemmen, om een paar nachtjes over te dromen.

Nooit eerder in de bestaansgeschiedenis van HaarlemKennemerland mocht Waterloo het heilige kunstgras aan de Kade betreden. Was maar goed ook, geen eer te behalen voor de rood-wit gestreepte mannekes uit Velsen-Zuid. Voor rust 2 echte spitsengoals, zeg maar à la Benzema, à la Dallinga, à la Weber, van onze eigen Albada. Na rust nog een Wubbe productie, de één duikelt, de ander scoort à la Neeskens, voor de dikverdiende 3 – 0. En wat blijkt dan opeens? Lachende gezichten alom, de bierpomp open en als huiswerk wordt opeens de periodestand uit het hoofd geleerd. Ut kan verkeren zei Bredero.

Jeugdig debutantje vdKuil kwam, zag en ging hinkelend weer af. Hij de prijs van de pechvogel van de dag met als bonus een dikke blauwe enkel, zijn aanvaller geen rood, geen roem en de hoon van het in grote mate aanwezige thuispubliek.

Door corona en een vage competitieplanning kwamen het 2e en het 3e van de leukste club uit Haarlem op deze zonnige zaterdag niet in actie. Ook deze teams in 2022 dus nog steeds ongeslagen. Waar gaat dit sprookje eindigen?

Volgende week begint voor HaarlemKennemerland 1 een serieuze serie, Velsenoord, Jong Hercules en VSV. Aanhaken en blijven dromen van een periodetitel of met leuk voetbal zonder rondrit op de platte kar het einde van dit seizoen zien te halen.

Eerst zaterdag door de Velsertunnel (met auto en dure benzine) op bezoek bij Velsenoord. Leuk tochtje over de pont (met de fiets, gratis).

Tegen deze 15 roodbroekjes zag Waterloo hun Waterloo:

Versteeg J

Holten (70’ vd Kuil, 85’ Kakaire C), Wubbe J (80’ Aldershof), Faber, Biernat

Kakaire S, Fong-Tin Joen, Quaars (60’ Assist van Steijnen), Wubbe C

Albada, Wubbe S

With love from Spy