Top – zaterdag voor selectie Haarlem-Kennemerland

29-09-18

Vorige week één schamel puntje, deze zaterdag beter nieuws. De volle buit werd door de 3 selectieteams van Haarlem Kennemerland binnen gehaald.

Dat HK2 bij THB 2 zou gaan winnen was geen nieuws, niemand had zijn geld gezet op winst voor THB.

Daarna de knappe 6-1 winst van JongHK op Wijk aan Zee 2. Na een snelle 0-1 achterstand was het met rust al 3-1. Na rust de rentree met doelpunt en assist van Bart Leurs. Als volgende week bij DEM uit deze positieve lijn wordt doorgezet, dan hebben de Deen-mannen de gewenste aansluiting met de top 3.

De knallende afsluiting van deze succesvolle middag kwam van ons vlaggenschip, HK1 tegen AC Amsterdam. Deze onbekende tegenstander was de competitie begonnen met een 5 – 0 zege op THB. Dat ze konden voetballen bleek vanaf het begin van deze matige maar wel zeer spannende en sportieve wedstrijd. Via een vrije trap kwamen de Amsterdammers na een kwartier niet onverdiend op 0–1. Daarna namen de roodbroeken het initiatief over en werden vooral gevaarlijk uit de vele corners. Waar Niels van den Nouweland zijn corners ook afleverde, de Haarlemse luchtbrigade stond niet op scherp. Tot 5 minuten voor rust. Een heerlijke voorzet van Jeroen Roos werd door Vernon Weber met gevoel ingekopt.

Na rust kon het alle kanten op. Na 15 minuten 2-1 door wederom Weber, maar nog geen 5 minuten later een vlotte Amsterdamse aanval en een op dat moment terechte 2-2.

Waar vorige week het kwartje de verkeerde kant op viel, was deze keer het geluk aan Haarlemse zijde. Eerst een fraaie aanval door het midden met Nick Waterman die de trekker overhaalde. Deze 3-2 was teveel voor Amsterdam, zij hadden geen kracht meer voor een slotoffensief terwijl de van Marsbergen – boys bloed roken. Wie anders dan Weber zorgde met 4-2 en 5-2 voor een geweldig Haarlems slotakkoord.

Overwinningen voor 1e, 2e en 3e. Helaas ging het 4e met 1-2 van het veld af tegen Legmindervogels en moest ons 5e voor de eerste keer in het bestaan van onze club buigen voor de De Zilveren Schapen uit Neck.

Opstelling:

Verduin – Osenga (46′ van der Heijde, 75′ Nicola), Prins, Barendregt, van Wijk, Brust – Waterman, Albada (46′ Lammers), van den Nouwland – Roos, Weber

Tekst: GP