SVIJ en Willem II, een verkeerd script

​​​​​​​​​​​27-05-2023

SVIJ en Willem II, een verkeerd script

Supporter van Feijenoord, Manchester City of Katwijk. Ja, lekker makkelijk, feest, feest, feest en weken op een blauwe wolk.

Je zal supporter zijn van Willem II, in de laatste minuut van de verlenging worden veroordeeld tot weer een seizoen Keuken Kampioen Divisie. Net zo erg, supporter of speler van SVIJ. Door een Haarlemse gelijkmaker in de 112e minuut nog 3 weken extra zweten en bibberen om misschien in de 4e klas te blijven.

Hoofddorp werk kampioen dankzij een nipte 3 – 4 zege bij Waterloo. Dat Waterloo blijft op doelsaldo 4e klasser, enerzijds dankzij hun eigen 3 late doelpunten tegen het al feestvierende Hoofddorp en anders vanwege het feit dat Wijk aan Zee niet met 4 – 0 maar met 3 – 0 won van Overbos. Het verschil tussen Waterloo en Wijk aan Zee na 24 wedstrijden . . . . één doelpuntje! Verder VVC, Jong Hercules en Parkstad naar de nacompetitie voor één plaats in de 3e klas. En onderin Overbos en DSK naar de 5e klas en Wijk aan Zee, SVIJ en Velsen nog proberen om via een strohalmpje in de 4e klas te blijven.

HaarlemKland deed er alles aan om SVIJ uit de nacompetitie te houden, een erbarmelijke 1e helft werd met een 1 – 2 (doelpunt Wubbe C) achterstand afgesloten. Na rust iets beter, best veel kansen maar minstens zo veel kansen voor SVIJ om hun zegeningen te tellen en de nacompetitie te ontlopen. Geen 1 – 3 maken, ja dan schiet Wubbe J in de 112e minuut de gelijkmaker in het kantinedoel binnen. Nauwelijks oprechte vreugde bij onze roodbroekjes maar oh oh wat een treurnis en ellende bij onze vrienden uit IJmuiden.

Een bijzonder seizoen voor HaarlemKland, na de 1e periode van 12 wedstrijden met 8 punten op de laatste plaats en zie daar, na een leuk Spaans trainingskamp en de juiste pilletjes, in de 2e periode met 21 punten op de 5e plaats. In de eindstand op een keurige 6e plaats. De geruchtenmachine draait op volle toeren, welke 3 of 4 spelers kiezen voor het grote geld of zonnige bestemmingen en welke nieuwelingen, potentiele topspelers natuurlijk, staan te trappelen om deze open gevallen plekken in te nemen. En het verzoek richting KNVB gaat er vanavond nog uit. Om in september 2023 de competitie te beginnen met de 2e periode. Dat lijkt de enige manier te zijn om na 2 x een slow start vanaf het begin in het linker rijtje mee te doen.

Namens spelers en totale staf veel dank voor uw aanwezigheid en vertrouwen in dit jonge Haarlem-team. Hopelijk komt u de komende HK-loze 3 maanden goed door. De volgende competitie begint de 3e zaterdag van september.

Dit waren onze vedetten in de uitzwaaiwedstrijd tegen SVIJ:

Geerling

Pascal (46Holten), Wubbe J, Aldershof, Seinen (60KakaireS)

Wubbe C, Moerwijk (60Hoek), Verbeek

Quaars, Wubbe S (60’ Welling C), Hielema (75’ Van der Heijde)

Spy