Sporting Martinus V1 – Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 4 – 1 (1 – 1)

8 december 2018

Doelpunt: Jerry

Opstelling:
doel:           Arnaud
achter:            Ed – Wim – Erick – Ruben
midden:          Michel – Ronald – Ad – René
voor:           Remco – Jerry

2e helft:
doel:           Arnaud
achter:            Albert – Wim – Erick – Mark Born (66’ René)
midden:          Ed – Ad – Mark Buijs – Ruben
voor:           Remco (65’ Michel) – Dolf

(66’ Ruben linksback, Mark Buijs linkshalf, René midden)

Instructies opgevolgd, maar niet gewonnen

Op vrijdag was de instructie vanuit Frankrijk duidelijk; schrijf een verslag over hoe de HK-veteranen met slim spel, teamwerk en grote inzet, geen speler uitgezonderd, de koploper de eerste verliespunten hebben bezorgd.

Toch waren we dichterbij dan dat de uitslag doet vermoeden. We speelden inderdaad slim, we waren rustig afwachtend aan het verdedigen en prikten daar waar het kon door de verdediging van de tegenstander. Wim stond als laatste man goed te coachen en zette het team telkens goed neer. Erick stoorde de spitsen goed en veroverde ballen. We konden regelmatig in balbezit combinerend de drukte uitspelen. Ed en Michel vormden een goed koppel en zorgden voor diepgang en dreiging. Gelukkig was er een dug-out voor de bankzitters, aangevuld met Jaap en Jan C, want de harde wind was frisjes. Dolf trotseerde de wind als vlagger. Ruben en René hadden het op links goed voor elkaar. Jerry bleef voorin hangen en Remco kwam af en toe de middenvelders helpen. De tegenstander zette druk maar kwam er niet echt doorheen.

Toch was er uit het niets een doelpunt. Een bal kwam achter de verdediging en een tegenstander punterde een bal voor. De spits kwam slim en snel voor Ed en kopte in de korte hoek van dichtbij langs Arnaud raak. Dat was de enige echte kans die ze hebben gehad in de eerste helft. Verdere schoten op doel belandden allemaal op het andere terrein. Wij waren regelmatig gevaarlijk vanaf rechts, maar de laatste bal kwam niet lekker aan. Totdat via een mooie combinatie van Remco en Michel de bal voor de voeten van Ronald kwam, die raakte hem niet lekker waarna Jerry alsnog de bal kon binnen prikken. Een verdiende gelijkmaker. Remco kreeg via een steekpass van Ronald de vrije doorgang maar hij nam net iets te veel tijd. Niet veel later was er een schot van Ad. Opnieuw was het Remco die vrij door het midden brak, helaas was zijn harde schot recht op de keeper. We hadden de tegenstander pijn kunnen doen want er waren aardig wat mogelijkheden geweest. Opgewekt gingen we met 1-1 de rust in. Er leek meer in te zitten.

In de kleinste kleedkamer die ik ooit heb gezien smeedde we de plannen voor de tweede helft. Ad moest in de gang zijn opstelling maken en iedereen moest zijn buik inhouden zodat Ad naar binnen kon om de wissels aan te kondigen.

De tweede helft begon met Dolf, Mark, Mark en Albert voor Jerry, René, Ronald en Michel. Vrij snel was er een mooie aanval over links via Ruben en Remco. De bal kwam voor Dolf zijn rechter maar Dolf ramde de bal vanaf de zestienmeterlijn over het doel. De tegenstander kreeg meer grip op de wedstrijd en wij hadden moeite om er voetballend uit te komen. Mark Born en Remco vielen bijna gelijktijdig uit met hamstringklachten en wij waren even op zoek naar de nieuwe organisatie. Michel kreeg een schotkans maar die ging naast. De tegenstander profiteerde vanuit de omschakeling na een fout aan onze kant; 2-1. Vrij snel daarna verwachtten we een corner en terwijl iedereen richting de zestien liep bepaalde de grens en scheidsrechter anders. We liepen uit positie en de 3-1 viel. Erick was duizelig en ging voorin staan, de balans in het team was verdwenen en we konden geen vuist meer maken. Het werd een kwartier later nog 4-1 maar dat was voor de statistieken. Gelukkig steekt Arnaud in een prima vorm anders hadden we er misschien meer tegen gekregen.

We hadden in de eerste helft de mogelijkheden om de tegenstander pijn te doen, in de tweede helft hadden we te weinig inbreng om de wedstrijd te kunnen winnen. Toch mogen we tevreden zijn over de inzet, iedereen heeft hard gewerkt en het vertoonde spel was ook goed. Een tegenstander in de derde helft die heel aardig een schaal bitterballen bracht merkte op dat ze goed weg waren gekomen in de eerste helft. Soms valt het kwartje de verkeerde kant op en bij een tegenstander die in de winning mood is kan het dan snel mis gaan. Op naar de volgende pot, met dit spel komt het goed!


Door Mark Buijs