Periodetitel en een lesje geschiedenis.

28-05-2022

Periodetitel en een lesje geschiedenis.

Ja hoor, onze roodbroekjes onder leiding van opperbevelhebber Deen gaan op zaterdag 11 juni, dinsdag 14 juni en zaterdag 18 juni proberen om nog 3 winstpartijen toevoegen aan dit op dit moment al geslaagde seizoen.

In het zicht van de haven zijn ons 2e en 3e team gestrand. Maar hoe knap, allebei uit kansloze positie vanuit het rechter rijtje opgeklommen tot een 3e plaats in de eindstand. Met als beloning promotie naar de 4e klas voor het 3e en promotie naar de 2e/3e klas voor het 2e.

Maar dit is nog maar het begin. Als de dag van gisteren herinneren we ons 18 juni 1815. Juist ja, de Slag bij Waterloo. En noteer de 207e verjaardag van deze Slag met hoofdletters in uw agenda. Finale nacompetitie.

Die dekselse Napoleon Bonaparte werd 207 jaar geleden definitief verslagen door een coalitie van Britse, Nederlandse en Hannoverse eenheden onder leiding van opperbevelhebber Wellington en een Pruisisch leger onder commando van maarschalk Von Blücher.

Vergelijkbaar spektakel aan de Waterloodreef in Velsen. Stoeprand, band kapot en ANWB in een glansrol. Opperbevelhebber Deen zag dat er zand in de HK-machine was gewaaid, onze mannekes waren de kluts kwijt door die vervelende lekke band. En dus kwam Waterloo, net als Napoleon destijds, halverwege de 1e helft op 1 – 0. Maar daarna alles HaarlemKland wat de klok sloeg. Tot aan de rust speldenprikjes en kansen missen, na de rust er op en erover.

Tijdens de rust een eerste consult van de ANWB-arts. Wegslepen en naar huis in een leenauto. Dat gaf een goed gevoel om aan de 2e helft te beginnen. Al duurde het tot de 25eminuut, maar toen ging het echt los.

De 1 – 1 van Wubbe C gaat inmiddels via tiktok en andere vage sites de hele wereld over. Als je al zulke doelpunten gaat maken in de 4e klas, ja dan, ja dan, ja dan, stotter, stotter.

Bij AZ vragen ze zich af of Pavlides in staat is om Vitesse de nek om te draaien. Maar hij kan te rade bij zijn landgenoot Tseklidis, Ruim 20 minuten invallen en dan 2 doelpunten scoren, wie heeft dit van te voren bedacht?

Meteen na afloop feest en een professionele auto-wissel. Nieuwe afgetakeld, oude opgetakeld. De Slag bij Waterloo, dubbele winst, HaarlemKland en ANWB.

Zaterdag de laatste competitiewedstrijd, thuis om14.30 uur (dus niet om 15.00 uur Willem) tegen De Kennemers uit Beverwijk. Kom kijken, de mannekes verdienen het en ze betalen terug met een wervelende voetbalshow. Maar daarna. Pas als alle eindstanden van de 4e klassen bekend zijn, weten we zeker hoe ons vervolgprogramma vanaf zaterdag 11 juni er uit gaat zien. Er gaan 35 ploegen strijden om 4 plaatsen in de 3e klas voor volgend seizoen.

Maar het zou er zo uit kunnen gaan zien, nogmaals, onder alle voorbehouden.

Zaterdag 11 juni VEW of Parkstad – HaarlemKland, bij verlies einde seizoen, bij winst na de volgende ronde.

Dinsdag 14 juni HaarlemKland – Jong Hercules of OFC, bij verlies klaar maken voor volgende seizoen, bij winst naar de finale ronde

Zaterdag 18 juni 2022 op neutraal terrein HaarlemKland – ???????????????  Deze tegenstander voorspellen is nog moeilijker dan een puntige stoeprand te omzeilen.

Deze spelers deden na de wedstrijd mee aan de biertesten:

Geerlings

Pascal, Wubbe J, Faber, Aldershof (46’ Kakaire C)

Quaars, FongTin Joen, Wubbe C

Hoek (90Biernat), Verbeek, Schoonderwoerd B (70’ Tseklidis)

Spy