Onze kantine weer stukje gezonder

Gezondere kantine

De gezonde kantine. Voor sommige sporters een enorme tegenstelling. Want in de kantine ga je na de wedstrijd lekker borrelen. En een biertje of wijntje gaat niet zonder bitterballen of andere frituur.

Hetzelfde geldt voor de jongere sporters. De hard bevochten wedstrijd wordt tijdens en na afloop beloond met een frisse ranja. De geluksvogels krijgen er nog een zakje snoep of chips bij.

De frituur, het snoep en de ranja horen bij de kantinecultuur. En dat moet je ook niet willen veranderen. Maar de overheid ziet dat er steeds meer mensen met overgewicht en diabetes zijn en wil Nederland daarom bewust maken van wat de gevolgen zijn van een ongezonde keuze en welke alternatieven er zijn, zodat je toch kan genieten van een snack.

Voedingscentrum

Daarom is Het Voedingscentrum een campagne gestart om school- en sportkantines gezonder te maken. Niet door alle frituur en snoep eruit te gooien, maar door naast de bekende snacks, een gezonder alternatief te bieden.

Haarlem-Kennemerland ziet het belang in van een gezonde kantine en doet daarom in samenwerking met Team Fit en 1500 andere sportkantines in Nederland mee aan de gezondere kantine.

Stap voor stap introduceren we achter de bar allerlei lekkere, gezondere alternatieven. Zoals popcorn naast de chips, suikervrije fruitrolletjes naast de zakjes snoep, een watertap in plaats van ranja, tosti’s van bruin brood naast de witte tosti’s, een HK Gezond met bruin brood, kip en pesto naast de oude HK. Verder volkoren krentenbollen, fruit en (op proef) bananenbrood.

Rust

In de rust is het al jaar en dag de gewoonte om de kinderen ranja aan te bieden. Dat wordt vanaf september 2019 water. Daarnaast is het bijvoorbeeld bij de hockey de gewoonte om in de rust een stukje fruit aan te bieden, bereid door de ouders. Dus laat je creativiteit spreken en bekijk samen wat lekker is naast het glaasje water.

Gaandeweg zullen er meer lekkere alternatieven bij Haarlem-Kennemerland verschijnen. Je vindt het nieuwe assortiment binnenkort in een prachtige, nieuwe vitrine bij de bar. En voor degene die trouw blijft aan het huidige, vertrouwde assortiment, geen zorgen, dat blijft op het menu staan. Er valt voor iedereen iets te kiezen.

Dus kom snel eens kijken voor de speciale aanbiedingen!