Onnodig verlies! Veteranen verliezen van zichzelf

5 februari 2022: AGB V1 – Haarlem/Kennemerland V1, uitslag 3 – 1 (0 – 1)

Doelpunt: Daan

Opstelling:

doel: Arnaud achter: Ed – Ruben – Remco – Mark Born midden: Michel (15’ Frank) – Ronald – Perry – Nacho voor: Daan – Jan vd Berg

2e helft: doel: Arnaud achter: Ed – Erick – Remco – Ruben midden: Perry – Frank – Daan – Nacho (70’ Jan vd Berg) voor: Jimmy – Jan P.

Gereksiz kayip! Gaziler kendilerine kaybederler.
(Onnodig verlies! Veteranen verliezen van zichzelf.)

Door Arnaud Sluik

Na de 1-1 in de thuiswedstrijd, beloofde dit opnieuw een spannende pot te worden. De dagen vóór de wedstrijd stonden al bol van de spanning. Hebben we genoeg mensen of niet? Tot vrijdagavond was het nog maar de vraag of dat ging lukken. Zelfs geblesseerde spelers meldden alsnog dat zij, als het echt niet anders kon, bereid waren hun steentje bij te dragen.

Gelukkig hoefde dit niet zover te komen en konden wij, met behulp van inmiddels vaste invallers, op zaterdag 5 februari aantreden op het weiland met witte lijnen in Amsterdam. Zo slecht als het veld was, zo aardig speelden wij. Er werd lustig op los gecombineerd. Heel veel kansen leverde dit niet direct op, mede omdat beide teams behoorlijk last hadden van de wind. Of de bal ging te hard, of hij smoorde in het hoge gras, of de bal verdween in een diepe kuil.

Wel hadden wij een aantal mogelijkheden, waar wij meer mee hadden kunnen doen. AGB is een fysiek sterke ploeg, die regelmatig op het randje speelt. Een noodrempje schuwen zij ook niet. Dit leverde zo af en toe lichte irritatie op aan onze kant. Een foutieve uittrap van de keeper van AGB leverde ons de dik verdiende 0-1 voorsprong op. Invaller Daan mocht de trekker overhalen en deed dit met verve.

Na nog een kansje voor AGB, werd er door de matig leidende scheidsrecher afgefloten voor rust. Geen vuiltje aan de lucht, ………. zo leek het! Maar o, wat kan een ploeg van een koude kermis thuiskomen zeg. Het wisselen van veld (de tweede helft werd vervolgd op kunstgras), speelde AGB in de kaart. Het is een ploeg die graag korte combinaties hanteert en dus was het kunstgras in hun voordeel. Dit naast het fysieke geweld dat de ploeg gebruikt, bezorgde onze spelers meer en meer irritatie. Hierover later meer.

Na opnieuw een uitbraak van AGB, tikte de speler de bal langs Arnaud. Deze schatte de snelheid van de bal verkeerd in. Hij verwachtte dat de bal wel achter zou rollen. Met te weinig snelheid ging hij achter de bal aan. De tegenstander deed deze inschatting beter en met een sliding en enig geluk, tikte hij de bal via de voet van de keeper in ons doel. 1-1. Terecht? Nee. De gelijkmaker? Ja. Zoals wel vaker, komt een ongelukje nooit alleen.

Iets later werd er een voorzet vanaf de zijkant gegeven door AGB. Arnaud ging voor het vangen van de bal, maar Ed dacht daar anders over. Ed, die gezien zijn lengte zijn been nooit hoger dan 1 meter kan optillen, presteerde het nu om de bal op 1,5 meter hoogte vlak voor de handen van Arnaud weg te tikken. Normaal gezien geen probleem, maar als je hiermee de bal in eigen doel tikt, ……..? Ed droeg nog aan dat hij geen ‘los’ had gehoord, maar dit werd wel degelijk gefluisterd.

Zelfs Arnaud had dit duidelijk gehoord. Maar ja, die jongen heeft het al moeilijk genoeg. We zullen het hem verder niet verwijten. Misschien is het wel het gevolg van zijn scoringsdrang van dit seizoen. Wat één doelpunt maken al niet met iemand kan doen. Zoals ik al eerder schreef, liepen de irritaties aan onze kant steeds verder op. Dit was het gevolg van het warrige en inconsequente fluiten van de scheidsrechter.

Op een gegeven moment werd dit zelfs zo erg, dat hij door middel van gele kaarten tijdstraffen uitdeelde. Wat hierbij heel vreemd was, was het feit dat naast Franck en een speler van AGB, ook Ed uit het veld werd gestuurd. Dit terwijl Ed nergens bij betrokken was. Die liep nog met zijn ziel onder de arm over het veld te sjokken, na zijn eigen doelpunt.

Uit alle macht probeerde Haarlem Kennemerland nog een gelijkmaker te forceren. Door de irritaties van diverse spelers van ons, werd er echter te slordig en gehaast gespeeld. Toen AGB ook nog de 3-1 maakte, leek het verweer gebroken. Ondanks de verwoede poging van Nacho, die langs de kant ons naar voren schreeuwde, kwam het niet echt meer tot kansen. Al met al een teleurstellende middag. Na het zien van de eerste helft, was het alleen wachten op het uitbreiden van de score.

Niets minder bleek waar. De tweede helft hebben wij helaas niet hetzelfde spel op de mat kunnen leggen. Volgende week weer een nieuwe kans. Thuis tegen Bloemendaal. De eerste twee invallers zijn al geregeld; Daan en Ruben. Uit hebben wij verloren van hen, dus wij hebben een hoop goed te maken.

Tot slot kan ik alleen maar zeggen; Önümüzdeki hafta daha iyi olabilir ve olmalidir! (Volgende week kan en moet het beter!)