Olympia Haarlem V1 – Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 3 – 2 (2 – 1)

7 november 2018

Doelpunten: Jan vd B. en Remco

Opstelling:

doel:           Arnaud
achter:        René K. – Drikus – Erick – Mark Born (20’ Frans)
midden:      Ed – Wim – Jan vd B. – René v G.
voor:           Jerry (25’ René H.) – Dolf

2e helft:

doel:           Arnaud
achter:        Frans – Drikus (80’ René v G.) – Erick – Ed
midden:      René H. – Wim – Ad – René v G. (65’ Luis, 70’ René K.)
voor:           Jan vd B. – Remco

Een onnodige nederlaag

Met lasogen de rust in

Wedstrijden tegen Olympia hebben voor mij altijd een extra lading. Omdat mijn 3 zoons daar nu spelen en dat gedaan hebben van jongs af aan, verlies ik niet graag tegen blauw-oranje.

Ons voorspel deze week beloofde niet veel goeds. Negen afzeggers. Dus volop gas op buurmannen. De man die net afscheid had genomen, Drikus, was de eerste buurman die zich melde. Hiermee het risico op zich ladend dat hij dit jaar de Heintje Davids prijs gaat krijgen. Met nog 4 buurmannen (2x René, Jan en Luis) en een toch redelijk fitte Remko was de kleedkamer met 16 man goed vol.

De eerste helft was slecht. Dolf verloor helaas de toss waardoor wij tegen de scherpe laagstaande zon in stonden te kijken. Veel van ons hadden lasogen na 45 minuten. Toch was het eerste kwartiertje gelijkwaardig waarbij aan beide kanten kansen ontstonden. Mark Borns hamstring vond het te koud en Frans mocht invallen. Wij hadden veel ruimte aan de rechterkant maar profiteerden daar te weinig van. Te vaak ook probeerden wij met een lange bal de spitsen te zoeken.

Geleidelijk aan werd het rommeliger en werd Olympia sterker. Balverlies van ons op verkeerde plekken en ongelukkig verdedigen leverde Olympia vrij rap achter elkaar twee doelpunten op. Arnoud hield ons in die fase overeind. Ook Jerry moet zich laten vervangen door een blessure. René nummer 3 komt hem vervangen.

Vlak voor rust lukt het Jan ‘Buurman’ na een indrukwekkende klutstocht met een subtiel wippertje toch het doel te vinden. In plaats van 3-0 achter gaan wij met 2-1 de rust in.

Vol goede moed gaan wij met verse wissels (Remco en Ad) de 2e helft in.

Na rust spelen wij veel beter en zetten Olympia onder druk. In die fase verdienen wij de gelijkmaker maar of de laatste pass komt net niet aan of de kansen worden niet benut. Jan krijgt de grootste kans maar helaas schiet hij te snel. Erick probeert het met afstandsschoten maar heeft het vizier net niet goed staan. Een onvervalste Spaanse vloek benadrukt vervolgens de diversiteit van ons team.

Dan gebeurt het onvermijdelijke. Na een corner breekt een snelle Olympiër uit en scoort de 3-1. Wij blijven drukken en al snel laat Remco zien dat hij op halve kracht ook onmisbaar is. Na een steekpass van Wim is Remco sneller dan de verdediging en schuift de 3-2 binnen.

Langzaam vloeien de krachten er echter uit. René nummer 1 (Van Ginkel) wordt vervangen door eerst Luis die zich al snel weer moet laten vervangen door René nummer 2 (Kennis) die in de eerste helft ook al flink veel meters moest maken aan de rechterkant.

Het meest curieuze moment doet zich voor bij weer een counter van Olympia. Weer dezelfde snelle Olympia man breekt uit en zowel Erick als Drikus proberen de man horizontaal te krijgen. Drikus neemt daarbij het eerste initiatief en … vloert Erick spectaculair. Gelukkig pakt Ed wel de goede kleur en vloert de tegenstander vlak voor de 16. Een gele kaart en een ongevaarlijke vrije trap volgen.

In de laatste 10 minuten proberen wij het nog wel met René nummer 1 voor Drikus maar verder dan een paar corners komen wij helaas niet. Drikus voorkomt als grensrechter nog een doelpunt van Olympia.

De 2e helft was een stuk beter dan de 1e, en de 3e helft in de gezellige kantine duurde veel langer dan de beide eerdere helften samen. Jammer voor mij dat ik in ieder geval tot onze thuiswedstrijd als verliezer daar moet rondlopen. Volgende keer dus graag weer winnen van Olympia!

Door Wim Lubben