EERSTE OEFENWEDSTRIJD VOETBALLENDE MOEDERS SMAAKT NAAR MEER

01-06-2018

Maandag 28 mei speelden de Voetballende Moeders van Haarlem-Kennemerland hun eerste oefenwedstrijd thuis tegen een moederteam van DSS. Een zware opgave, niet alleen vanwege het weer – het was ’s avonds nog minstens 25 graden – maar ook omdat DSS een ervaren ploeg is die al geruime tijd meedoet aan de 7×7-competitie op vrijdagavond. Gelukkig konden wij met een flink aantal enthousiaste supporters optimaal profiteren van het thuisvoordeel.

Het werd een hele leuke pot, vakkundig geleid door Voetballende Vader Serge (waarvoor dank!). Trainer Thomas had ons opgedragen om defensief te beginnen om te kijken wat de tegenpartij in huis had, maar dat bleek alles mee te vallen. Al snel gingen we in de aanval en het grootste deel van de tijd speelden we op de helft van DSS. Helaas zonder resultaat, terwijl een counter aan de andere kant direct leidde tot een tegendoelpunt. Geen man overboord: we roken bloed en na rust maakte spits Ilse na een mooie aanval de gelijkmaker. Het bleef bij 1-1, al had er voor ons gevoel nog wel meer ingezeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog, waaronder een paar erg mooie van clubfotograaf Jan Vonk.

Het was prettig om te ontdekken dat we zeker gelijkwaardig aan de tegenpartij waren, en misschien zelfs wel sterker. Een mooie testcase die liet zien dat we ons wel kunnen meten met dit soort clubs. We hebben dan ook besloten ons ook aan te melden voor de voor-/najaars competitie, en daar hebben we superveel zin in! Veel speelsters uit het team gaan aan deze competitie voor vrouwen (30+) meedoen. Dat houdt in: een reeks van zo’n 4 à 5 toernooitjes op de vrijdagavond, 7×7, tegen andere vrouwenteams uit de regio Amsterdam (incl. Haarlem).

De Voetballende Moeders zijn in september vorig jaar van start gegaan. We trainen op maandagavond. Met de komst van trainer Thomas Nithin in februari kreeg de training meer focus. Zo leerde hij ons dat goed overspelen belangrijker is dan alleen willen scoren. De afgelopen maanden hebben we ons onder Thomas’ leiding duidelijk verbeterd.

Al met al kijken we terug op een superleuk seizoen, vol plezier, energie en enthousiasme, en zijn de plannen voor komend jaar alweer gesmeed!

Ilse Miedema enAntje  Visser

Teamcoördinators Voetballende Moeders

Fotograaf actiefoto: Jan Vonk