O16 spanning de baas tegen hekkensluiter DSS en dus kampioen!

Na 3x op rij een 2e plek in de competitie en het mislopen van de bekerfinale vorig seizoen eindelijk een prijs voor deze groep.

Zeer gespannen verzamelden de jongens zich al om 8.45 in de bestuurskamer voor een gezamenlijk ontbijt. Vandaag een kampioenspot op het programma. Thuis tegen de hekkensluiter van deze competitie DSS. Een makkie zou je van tevoren denken, maar niets is minder waar. Vorige week werd er 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Zaandam het een op na laatste team in deze competitie.

Verslagenheid alom en het kampioenschap was verder weg dan ooit. Gelukkig had niet alleen de JO16-1 een slechte dag, want ook de grootste concurrent liet punten liggen, waardoor de JO16-1 het volledig in eigen hand had deze zaterdag.

Tegen DSS is het natuurlijk altijd extra beladen. Onderling veel jongens die elkaar kennen zorgt normaal gesproken al voor extra werklust, maar nu kampioen worden tegen een team wat je goed kent? Dat moet haast wel goed komen.

DSS dacht daar kennelijk hetzelfde over, want de manier waarop zij strijd leverden was niet terug te zien in de competitie. Complimenten daarvoor.

De 1e 10 minuten van de wedstrijd heel slordig van beide kanten. DSS zocht snel de aanval en Haarlem-Kennemerland werd daar de 1e 10 minuten door terug gedrongen. Gelukkig stond de verdediging zijn mannetje en werkt de ene na de andere bal weg. 1 kans voor DSS die gelukkig net over werd getikt.

Dan halverwege de 1e helft een weergaloze actie van Matthijs. Een stuk of 5 spelers werden gepasseerd, waarop Matthijs besloot om het dan ook maar af te maken. Fantastische actie en de JO16-1 op voorsprong.

Daarna veel kansen, maar werden niet benut. Hierdoor een 1-0 ruststand. In de kleedkamer een ontspannen sfeer en zeer geconcentreerd. Hier en daar nog gespannen kopjes. Zijn nu wel erg dichtbij het kampioenschap.

In de 2e helft weinig problemen met DSS. Aan de kant van Haarlem-Kennemerland een paar kansen . Tristan die een mooie goal maakt, maar daardoor al buitenspel gegeven voor een andere speler van Haarlem-Kennemerland.

Dan 10 minuten voor het einde van de wedstrijd de allesbevrijdende treffer van Noah die nog even het logo van Haarlem-Kennemerland kust. Zichtbare blijdschap bij de jongens en in de wetenschap dat het nu echt niet meer mis kon en mocht gaan.

Hard gewerkt deze 1e seizoenshelft en beloond met dit mooie kampioenschap. Op naar de Hoofdklasse.

Gefeliciteerd mannen!

Tekst: Karim Elhasnaoui