Haarlem-Kennemerland FC. . . . . . . . . . . . lekker zaterdag vrij

02-06-19

Met schaamte, verbazing en gezichten als oorwurmen stapten de bestuursleden van HaarlemKennemerland zaterdag na de wedstrijd in en tegen De Meer in de bus. Voor een lange rit, zeg maar een soort stille tocht, naar de Jan Gijzenkade dan wel Planetenlaan in het altijd mooie en vriendelijke Haarlem. Ze hadden gehoopt, nee zelfs gerekend op promotie van ons vlaggenschip. Met dat vooruitzicht hadden ze de nieuwe trainer van Dijk over de streep getrokken. Mooi niet dus.

Met troostende woorden als ‘als je zo speelt heb je niets in de 3e klas te zoeken’ kom ik niet in slaap. Hou toch op, HaarlemKennemerland weer een jaar in de 4e klas. Dat is aan je familie, vrienden en goede buren toch niet uit te leggen?

Vorig jaar al drama bij Flamingo’s in de 1e ronde van de nacompetitie, niets van geleerd, zelfde flegmatieke optreden dit jaar. Enige verschil, vorig jaar stonden we met rust nog voor . . .  Een voorzichtige conclusie zou kunnen zijn, we voelen ons zo prettig in die knusse 4e klas met alle uitwedstrijden op de fiets.

Rotwedstrijd aan het eind van een rot week. Kiki aan de dunne, Red Sox blijven verliezen en mijn geliefde Arsenal hard onderuit tegen Chelsea. Kan niet beroerder allemaal.

De Meer in Amsterdam-Oost, ooit begon Louis van Gaal hier aan een stukje Nederlandse voetbalgeschiedenis. Over 20 jaar op Wikepedia, trainer Daan Schoonderwoerd bezocht op 1 juni 2019, toen nog onbekend, de kraker De Meer –Haarlem-Kennemerland FC.

Samen met enkele leden van de glazen bollen club moet u het deze keer doen met een soort van analyse, het verdriet is te groot om u een blij verslag voor te schotelen.

  • Als je in de 4e klas speelt mag je een keer een mindere dag hebben. Tip voor volgend seizoen: doe dit niet in de nacompetitie maar tegen ploegen als UNO, Geel Wit, Vogelenzang of THB.
  • Afscheid nemen doe je toch je laatste wedstrijd …
  • Enige gelijkenis met de Spurs, zowel bij De Meer – Haarlem-Kennemerland FC als bij Liverpool – Spurs na 24 seconden 1 – 0.
  • De Amsterdammers waren nog mild, eindstand 5 – 1 met een best wel aardige tegengoal van Albada.
  • Vier van de vijf tegentreffers vallen on der de categorie ‘bloopers’, voor de ouderen onder ons ook wel aangeduid als ‘comedy capers’.
  • Alleszeggend, invaller Kakaire (de jongste man op het veld) liet in zijn kwartiertje speeltijd meer zien dan al zijn sjokkende teamgenoten. Hint voor de nieuwe trainer?
  • Tot nu toe konden we bij de mindere wedstrijden de cursus ‘kansen benutten voor gevorderden’ aanbevelen. Was tegen De Meer niet aan de orde, na deze wedstrijd gaan we massaal naar de cursus ‘verdedigen voor beginners’.
  • Liever de komende zaterdagen vrij om geheel uitgerust aan de start te komen bij het businesstoernooi op zaterdag 22 juni 2019. Vrij betekent ook de komende zaterdag alles doen wat je gezin dan wel partner vraagt, zeg maar eist.
  • Gelukkig heeft trainer van Marsbergen tussendoor succesvolle uitstapjes gemaakt naar Uitgeest en SVW’27. Dankzij de geweldige rugdekking vanHaarlem-Kennemerland FC kon hij bij die clubs schitteren.
  • Zoek een schaduwplekje om dit seizoen te overdenken. Heel vaak leuk voetbal met acceptabele resultaten. Jammer dat er in juni ook nog gevoetbald moest worden.

Heel veel dank aan toptrainer van Marsbergen. Hij bracht HaarlemKennemerland vanuit de kelder structureel naar de top van de 4e klas. Nu even rust maar we gaan hem zeker terug zien op de velden.
En de spelers die gaan, hou die mooie herinnering aan de leukste club van Haarlem, succes in jullie nieuwe omgeving en het ga jullie goed.

Deze mannen hadden juni bestempeld tot de maand van de vrije zaterdagen:

Van Leeuwen
Barendregt, Prins (46’ Vonk), vdNouwland, vanWijk (20’ Abou Hassan)
Albada, Nicola (75’ Kakaire), Waterman
Osenga, Roos, Weber

Spy