HAARLEM-KENNEMERLAND, KORTE ZOMERSTOP . .

14-05-2018

Rekenmachines kunnen weg. Nog 2 competitiewedstrijden (zaterdag Kennemers uit en op za 26 mei HIJS thuis) en dan gaat het echte werk beginnen.Bijna 4 jaar is coach van Marsbergen bezig om dit eerste doel te bereiken. Meedoen aan de nacompetitie. Op 2 juni de eerste wedstrijd (vermoedelijk in Alkmaar tegen Flamingo’s) en bij winst op 9 juni (ook een uitwedstrijd) en tot slot de grote finale op zaterdag 16 juni 2018 op ons eigen complex.

Hoezo nacompetitie? Gewoon ff met 2 – 1 winnen van laatste concurrent Velsenoord. Slechte wedstrijd, deze keer (te) weinig doelrijpe kansen en op het aantal corners dik geklopt. Maar zo lang je er één meer maakt dan de tegenpartij (zo heeft de KNVB ooit bedacht) krijg of steel je gewoon 3 punten. Koen Prins er al vroeg uit met een stevige hoofdwond (zijn scheve neus staat eindelijk weer recht) en de youngster Angenent als invaller aangever bij de door Roos en Albada gescoorde goals. Die laatste was er één om in te lijsten. Fantastische aanval, opgezet door invaller Sheldon Kakaire, goede voorzitter van Angenent en toen die afronding. In eens op de slof van de rand van de zestien strak in het kruis. Ja, zo zie je ze nog maar weinig. Een doelpunt waar de schoonheid en klasse van afdroop,  het leek op het optreden van de man in het zwart op deze zonnige middag in Huize Avondrood.

Het goede en doeltreffende voetbal van ons vlaggenschip wordt bewaard voor 2 juni. Vandaar even aandacht voor een aantal opmerkelijke zaken.

  • De JO15 van Basje S wonnen (vrij normaal volgens deze van Gaal junior)) en maken zich op voor de halve finale van het districtsbekertoernooi. Komt allen kijken, a.s. maandag aanvang 19.30 uur op ons eigen vertrouwde Haarlem – terrein in Noord.
  • Jong Haarlem Kennemerland won met 1 – 4 van titelkandidaat ODIN. Vooral dankzij een meesterzet van amateur psycholoog, tevens coach en coördinator van de oudste jeugdteams, Rajinder Deen die liet blijken toch wel het één ander van zijn moeder (de huisarts van Ameland iedere dinsdagavond) en personal coach te hebben opgestoken.
  • HaarlemKennemerland 2 is nog in leven, nu werd met 4 – 0 gewonnen van Legmeervogels. Omdat de JO19 al vroeg terug waren uit Heemskerk mochten enkele knulletjes van die heer Deen hier opdraven. Was geen verzwakking. Overigens, alle teams waar JO19 boys mochten invallen boekten winst. Begrijpt u nu waarom deze Deen jr voorlopig geen schoenen meer aan doet?
  • Omdat het chauvinisme deze dag, hoe vaak bereik je de nacompetitie???, geen enkele beperking kent, mag ik u meegeven dat ook HaarlemKennemerland 3 (serieus op jacht naar de toppositie, heeft alles te maken met het feit dat sterspeler Willem V op eigen kracht onder het zand vandaan is gekomen), JO 17, JO 16 en JO 15 op deze voor de club historische dag tot winst kwamen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is de stand in de 4e klasse B:

Wedstrijden Punten Doelsaldo
1 KHFC 22 57 +78
2 HIJS 22 55 +79
3 HaarlemKennemerland 22 49 +52
4 SVIJ 22 42 +21
5 Velsenoord 22 40 +36

Voor de volledigheid ook nog even de stand in de 2e periode:

Wedstrijden Punten Doelsaldo
1 KHFC 10 26 +40
2 HaarlemKennemerland 10 26 +25
3 Velsenoord 10 23 +24
4 HIJS 10 22 +34
5 SVIJ 10 22 +14

Dit zijn de mannen die na afloop de bloemen (waar de grandeur overigens van af spatte) in ontvangst mochten nemen:

Van Leeuwen – Lammers, Prins (15’Angenent), Barendregt, Abou Hassan – Niels van den Nouwland  (86’ Carlton  Kakaire) , Waterman, Albada – van der Heijde (70’ Sheldon Kakaire), Roos, Osinga

Spy.