Kon.HFC V1 – Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 0 – 6 (0 – 4)

24 november 2018

Doelpunten: Mark Buijs, Wim 2x, Remco, HFC, Jan vd B.

Opstelling:

doel:           Arnaud
achter:            Albert – Ben – Erick – Paul Biesheuvel (30’ Ed)
midden:          Dolf – Wim – René – Mark Buijs
voor:           Remco – Herman

2e helft:

doel:           Arnaud
achter:            Frans – René (80’ Paul) – Erick – Ed
midden:          Dolf – Wim – Ad – Mark Buijs
voor:           Remco – Jan vd Berg

Briefje

Ook deze week weer veel afzeggingen en werd er weer een beroep gedaan op de buurmannen app. Deze keer waren de uitverkoren buurmannen Jan van den Berg, Herman, Paul Biesheuvel en Ben Kunnen (broer van).

Het was bewolkt maar niet onaangenaam om te ballen. Velen waren naar het HFC-complex gekomen om deze wedstrijd te aanschouwen (Jaap, Ton V, Jerry, Jan C.). De balpen was maar net uit de binnenzak gehaald of de bal lag al op de stip. Na twintig seconden werd Herman onderuit geschoffeld in de zestien en de scheidsrechter wees al naar de stip. Deze werd feilloos benut door Mark Buijs.

Na 10 minuten werd Herman weer gelanceerd en stormde alleen op doel af maar ging zijn schot naast. Een minuut later werd een vrije trap van Mark net over het doel getikt. Weer een minuut later werd Herman weer de diepte ingestuurd door Dolf maar redde de keeper van HFC knap.

Na een minuut of 25 probeerde Wim het met een afstandsschot en dat lukte. De 0-2 was een feit.

Ook Remco probeerde het nog met een afstandsschot maar helaas dat mislukte. Dolf deed nog een Wim-Kieftje (een meter voor de goal over schieten). En Herman werd weer eens gelanceerd maar de keeper redde ook deze keer weer.
Wim probeerde nog maar een keer te schieten maar deze keer had hij het geluk met het foutje van de keeper van HFC en rolde de bal in de goal. 0-3.

Met nog een goal van Remco werd het 0-4 en gingen wij rusten.

Na rust kwam Jan vd Berg voor Herman. Ad voor Ben en Frans voor Albert. Ed was 10 minuten voor de rust al in het veld gekomen voor Paul.

In de tweede helft ging het wat rustiger aan.

Pas na een minuut of twintig was er een vloeiende aanval via Remco en Dolf en kwam de bal bij Jan vd B en schoot deze naast (naar wij dachten). Gelukkig was een speler van HFC zo sportief om de bal in eigen doel te schieten en werd deze mooie aanval toch afgerond. 0-5

Een minuut later werd de bal door de HFC-keeper weggewerkt maar Jan vd B lobde de bal mooi over de keeper en werd de eindstand op 0-6.

Verder gebeurde er weinig en werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. Drie punten in de pocket. Arnaud een clean sheet en hadden wij geen tactisch briefje nodig om hier een overwinning weg te slepen.

Door Mark Born

Volgende week EDO uit.