Knap gelijkspel JO10-4

De lokale derby stond voor vandaag op de agenda. Vorige keer verloren we uit met 8-1, dus vandaag is het tijd voor revenge!
In een mooie thuiswedstrijd, waarbij de regen gelukkig de grootste afwezige was, speelt JO10-4 tegen Kon. HFC JO10-10. De wedstrijd begonnen we zeer gemotiveerd, maar toch valt na de eerste 9 minuten een tegen goal. 0-1….maar we komen terug met een zeer mooi uitgespeeld doelpunt wat de linker onderhoek in gaat. Lucas tekend de 1-1 op zijn naam. Morris pakt de ene na de andere bal uit de goal, dus het blijft enorm spannend….

De tweede helft zitten we er boven op en door een keeperswissel (Morris V gaat de spits in) aan onze kant, komen vaker voor hun keeper en creëren we mooie kansen. Maar HFC heeft een goede keeper en hij pakt zo 1, 2, 3, 4 ballen achter elkaar; zelf ééntje uit de kruising. Maar daar is hij dan; de alles verlossende 2-1! De wedstrijd is superspannend en ook HFC doet er een schepje boven op. We letten even niet op en ineens staat het toch 3-4 voor hun…

Na wat kleine opstellingaanpassingen schuiven Olivier en Morris H door naar voren. De voorzetten zijn goed en je ziet dat de trainingen hun vruchten af werpen. Nu alleen nog even de juiste voet voor de bal krijgen en dan gaat hij er vast (vaker) in! Adnan, Noud en Olivier spelen de bal prima voor de goal en krijgen diverse kansen. Maar wat vooral goed loopt is het winnen in de duels, Morris V en Noud pakken op het middenveld de bal gelijk af en bouwen het spel mooi op. Achter in pakken Cas en Toby de aanvallen van de tegenstander prima aan en op één aanval na (tegendoelpunt) is alleen voor hun.

Daan schuift door over de linkerkant en speelt de bal meerdere keren prima voor de goal…Olivier loopt vrij op rechts en goooooooal!! Wat een heerlijke wedstrijd! Sportief, goed spel en vol van mooie hoogstandjes. We eindigen in een terechte 4-4. En dan wint JO10-4 normaal gesproken altijd met penalties, maar vandaag hebben een zeer sterke keeper tegen. Uiteindelijk weet alleen Toby hem te verschalken met een knal in de kruising. Hij is dan ook de terechte man-of-the-match!

Op naar de winterstop en iedereen fijne kerst & alvast gelukkig nieuwjaar!