Karakter

2 april 2022: Haarlem/Kennemerland V1 – Badhoevedorp V2, uitslag 2 – 4 (1 – 4)

Doelpunt: René en Erick

Opstelling:

doel: Arnaud

achter: Ed – Drikus – Paul (30‘ Jan vd Berg) – Mark Born

midden: Nacho – Frank – Wim – Mark Buijs

voor: René – 20‘ Erick

2e helft:

doel: Arnaud

achter: Albert – Wim – Frank – Mark Buijs

midden: Ed – Jan vd Berg – Hein – Nacho

voor: René – Erick

Karakter

Door Mark Buijs

Niet voor de eerste keer dit seizoen regende het afzeggingen voorafgaand de wedstrijd. Gelukkig was René gecharterd als extra speler zodat we in ieder geval met elf spelers op het veld stonden. Of nee wacht even, we misten er nog eentje. Jan had zich vergist in de tijd en was er nog niet. Gelukkig had Paul zijn kicksen meegenomen en kon Remco fluiten.

Jan Cuppe pakte de vlag zodat we in ieder geval met 10 veldspelers konden beginnen. René in de spits en Nacho en Mark voor de aansluiting. Nou kwam Mark terug van 5 maanden blessureleed en had hij zich opgegeven voor een klein half uurtje dus dat zou helemaal goed komen… Ed was ook niet helemaal fit. Wim en Frank midden Ed, Paul Drikus en Mark Born met Arnaud achterin.

De zon scheen, de sneeuw was vertrokken en we hadden de eerste helft wind mee dus we gingen ervoor! Niet veel later was het 0-1. Badhoevedorp bleek over een paar slimme voetballers te beschikken die goed gebruik maakten van de ruimtes op het middenveld en achterin. Snel werd het 0-2 en 0-3. Overigens was de 0-2 na een ongelukkig geraakte wegtrapper van Arnaud en de 0-3 doordat Mark Buijs een kruisende speler over het hoofd zag.

Erick die toch echt geblesseerd had afgezegd kwam ondertussen met zijn tas aangelopen en werd gemaand zich zo snel mogelijk om te kleden. Eenmaal omgekleed was ons Zuid-Amerikaanse trio weer compleet. Erick mocht in de spits en dat ging best lekker. Samen met René maakten ze het de verdediging best lastig en er kwamen kansen en mogelijkheden. Erick schoot een vrije trap in de korte hoek, maar de keeper kon hem nog redden.

René had een kans, maar schoot over. Niet lang daarna maakte René de 3-1. Het ging best op en neer en toen Jan arriveerde en erin kwam voor Paul kon het aanvallen beginnen. Helaas viel de 1-4 en bleven wij mogelijkheden om zeep helpen. Een vrije trap van Drikus net maast en een hele mooie pass van Drikus op René werd niet omgezet in een goal. Albert arriveerde en werd als de sodemieter naar de kleedkamer gestuurd om zich klaar te maken want het fysiek van ons team was wankel.

In de tweede helft kwam Hein ons helpen, Drikus en Mark Born gingen eruit. Mark, Wim en Frank zakten een linie om in de verdediging te gaan staan. Rik de kikker nam de vlag over van Jan. Er ontspon zich een leuk voetbalgevecht waarbij wij vaak de bovenliggende partij waren. We kregen talloze kansen en moesten zelf ook flink aan de bak bij de snelle uitbraken van Badhoevedorp. Arnaud onderscheidde zich met een drietal 1 op 1 reddingen.

Frank en Nacho veroverden veel ballen. Jammer genoeg beloonden we onszelf niet. Wim schoot op de lat, Hein, Jan, Nacho, René misten goede kansen. Totdat Jan de bal onderkant lat krulde en Erick het laatste zetje gaf. 2-4 Ondertussen was het wel duidelijk dat en aantal spelers flink moeite had met het steeds langer wordende speelveld de laatste 10 minuten moest het karakter flink worden aangeboord. We bleven geloven in meer maar helaas lukte het niet.

Al met al een hele leuke wedstrijd en een sportieve tegenstander. Remco floot een goede partij. De derde helft werd onder het genot van een drankje met de tegenstander geklets. Ik ben heel blij dat ik weer een paar minuten (hele wedstrijd) heb kunnen maken. Dit smaakt naar meer!