Januari, februari, maart

2022
Januari, februari, maart

De eerste zaterdag in maart, het gaat weer beginnen. Kenners weten meteen waar dit over gaat, de opening van het wielerseizoen. Nog even zonder Dumoulin en vd Poel. Die zijn in voorbereiding op de Belgische klassiekers. We weten inmiddels dat van de Poel dat op schaatsen in Hamar doet.

Een beetje topclub, in dit geval HaarlemKennemerland dus, beschikt in de regel over drie selectieteams. Menige club in de hoofd- en eerste klas zouden hier jaloers op zijn. Helemaal als ze horen dat de drie selectieteams van HaarlemKennemerland in heel 2022 nog ongeslagen zijn.

Vanuit kansloze posities sluipen deze teams in 2022 via de sub-top naar de top van de (reserve) 4e klasse.
Hoe blijf je ongeslagen? Door niet te spelen (HaarlemKennemerland 3) of te winnen (HaarlemKennemerland 1 en 2). Verslagen van de wedstrijden van onze topteams werden al om 18.00 uur via de social media de ether ingeblazen.

Prachtig werk van deze talentvolle journalist die onder zijn schuilnaam Daan S de harten van zijn lezers heeft veroverd. Als je als veteraan-schrijver afhankelijk bent van de postduif en de combinatie e-mail / website ben je op voorhand kansloos tegen zoveel digitaal geweld.

De Deen – boys hadden op papier een makkie tegen het laaggeplaatste Terrasvogels. Na de galavoorstelling van vorige week in Beverwijk zou nu het thuispubliek gaan genieten van het flitsensende flankenloze oranje-rode geweld. Jammer dus. Stroperige, dus zeer matige, eerste helft zonder doelpunten.

Gelukkig een betere tweede helft, de Birds uit Santpoort-Zuid werden al snel moe en dus overlopen. Door doelpunten van Vonk, Pascal, Schoonderwoerd B en Wubbe S werd het een gemakkelijke 4 – 0 en dus een vaste plek in het linker rijtje.

Als volgende week vanaf de eerste minuut het gas er op gaat, is er kans op winst tegen Waterloo. Nooit eerder in de geschiedenis van HaarlemKennemerland kwam deze ploeg op bezoek aan de Jan Gijzenkade. Dat wil niemand missen.

Deze 15 mannen genoten van het voorjaarszonnetje:
Versteeg J
Kakaire S, Wubbe J, Aldershof (46’ Vonk)
Pascal, Fong-Tin Joen, Quaars (80’ Schoonderwoerd B), Wubbe C, Biernat (70’ Kakaire C)
Albada (75’ Leurs), Wubbe S

De 4 – 0 van het 1e was het toetje, het hoofdgerecht hadden we al op. Dat was de burenruzie, broederstrijd, derby van noord tussen HaarlemKennemerland 2 en DSS 2. Een laatste kans voor deze talentvolle Karim-babes om nog zicht te houden op een topklassering.

Coach El Hasnaoui had zijn manschappen met beelden duidelijk gemaakt wat er verwacht werd. En ja hoor, de uitvoering van deze trouwe volgelingen leek op een modern computerspelletje.

Vroeger zeiden we dan, erop en erover of als een warm mes door de boter. Een groot veldoverwicht maar geheel volgens HaarlemKennemerland traditie veel kansen missen. Gelukkig halverwege de 1e helft nog wel die 1 – 0 van captain Seinen na een verwoestende uithaal van 30 meter strak in de bovenhoek. Na de rust een nog groter overwicht, nu met doelpunten van Kapenga en Schoonderwoerd B.

In plaats van door te denderen naar 4, 5 of 6 – 0 gunde onze roodbroekjes hun vriendjes van het Pim Mulier na enig grabbelwerk achterin de totaal niet verdiende eretreffer.

Hoogtepunt na rust was de, overigens terecht, afgekeurde goal van DSS na fantastisch voorbereidend werk van de Haarlemse Dumfries van S. Hoe krijg je een vrij trap voor het doel aan zijde A in 3 balcontacten in het doel aan zijde B. Nieuwe leerstof voor de cursus UEFA-trainer|A.

Dankzij deze toppertjes mag HaarlemKennemerland 2 nog hopen op een toertje op de open kar:

Schoonderwoerd J
Van Stijnen, van der Heijde, Versteeg O, Holten
Welling, Seinen, Leurs, Schoonderwoerd B
Kapenga, Angenent

Spy