Is van Vleuten iets voor HaarlemKennemerland?

24-09-2022

Is van Vleuten iets voor HaarlemKennemerland?

Zaterdag 24 september 2022, de newborns Deen en El Hasnaoui komen die historische datum in de geschiedenis-leerboeken van 2035 tegen. De dag waarop Annemiek van Vleuten ondanks enen gebroken elle boog weer wereldkampioen werd en de dag dat de selectieteams van HaarlemKland ongeslagen het nieuwe seizoen in knalden. Hoewel, het 2e 0 – 0 tegen Vrone 2 uit de idyllische gemeente Dijk en Waard (fusiegemeente waar veel bekende Haarlemmers zijn neergestreken) en het 1e  een magere 3 – 1 winst tegen Overbos uit Hoofddorp toonden niet veel gevoel voor de juiste afrondingen. Een gebrek aan aanvalskracht, zeg maar niet explosief op het juiste moment. Druk op de knop ‘terugkijken’ WK wielrennen dames en je ziet Annemiek van Vleuten de gehele wereld, en dus ook de aanvallers van HaarlemKland – teams, tonen hoe je op het juiste moment de gewenste aanvalskracht uit je fraaie lichaam kan persen. Na Federer het 2e jankmoment binnen 24 uur.

Deze competitiestart kwam na 3 weken bekeren (klemtoon op be, die andere meer religieuze, betekenis komt later in het seizoen vast nog wel een keer aan de beurt) in poeltjes van 4.

Voor ons 2e  blijft het hierbij, Ajax 3, Arsenal 2 en Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen 5 waren iets te sterk. Maar de Deenling (of Böckdeen) – boys wonnen van Blauw Wit Wormerveer, Sporting Martinus en Zonder Samenspel Geen Overwinning Wilskracht Maakt Sterk en zijn geplaatst voor het grote KNVB – beker toernooi. Zes knock out rondes en dan de grote finale op Hemelvaartdag. Die dag dus geen andere afspraken.

Vorig weekend was het weer zo’n echt 2 – 1 weekend, meerdere topwedstrijden met dezelfde uitslag zoals AZ – Ajax 2 -1 , Nederland – Kosovo 2 – 1 (voor de twee lezers die dit niet weten, zaalvoetbal dus), Red SoxRoyals 2 – 1, ZSGOWMS – HaarlemKland 1 – 2. Gewoon leuk, wetenschappelijk van weinig waarde.

Zo’n bekertoernooi kan leuk zijn. Wie herinnert zich 20 september 2017 niet meer? In Amsterdam het grote Vitesse op bezoek bij het nietige amateurclubje Swift op het Oympiaplein. Na 90 minuten 0 – 0 en dan wint Swift de penaltyserie met 5 – 3. Alexander Büttner, later grote meneer bij Manchester United, schoot namens Vitesse zijn penalty ver de woonwijk in. Pasveer in de goal bij Vitesse zag 5 penalty’s langs vliegen. Daarna voor straf naar Ajax verbannen. Gisteravond nog met Engeland verliezen tegen Italië, toen verloor Mason Mount van Swift. Dit is de charme van hetbekertoernooi. In de volgende ronde ging Swift met ere onder in de Kuip, Feijenoord won met 4 – 1. Maar we herinneren het ons als de dag van gisteren, bang gemaakt door de 23.500 toeschouwers trakteerde de Haarlemmer Gödzubüyük Swift al in de 11e minuut op een lullige en  dus onnodige rode kaart.

Vanmiddag een matige start van HaarlemKland 2, de groenzwarte tegenstander uit Dijk en Waard was taaier dan verwacht, niet vreemd als je de omgeving kent waar deze mannekes vandaan komen. Na deze opwarmpartij daarna de competitiestart van het 1e team. Vrijwel Wubbe-loos (of liep er toch nog één) vanwege de klassieker New York Yankees – Boston Red Sox. Goede start met een snelle voorsprong (Welling), daarna mee in het matige, stroperige spel van Overbos. Uiteindelijk een verdiende en onomstreden 3 – 1 winst, dus verder niet zeuren. Met goals van Quaars (een slim edoch ook lelijke vrije schop) en Hielema.

Volgende week een serieuze tegenstander, om 15.00 uur in Haarlem-Noord-Noord tegen VVHVelserbroek. Eenvoudig op de fiets te bereiken.

O ja, 2 dagen geleden kwam het bericht dat HaarlemKennemerland (4e klas) in de volgende bekerronde mag aantreden tegen het Amsterdamse AVV Swift (4e divisie, dat is 4 klassen hoger). Toevallig al eens eerder van gehoord? Ooit wonnen de amateurs IJsselmeervogels voor de KNVB – beker in Alkmaar van AZ. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Deze mannekes zijn deze competitie nog ongeslagen:

Geerlings

Aldershof (65’ Kakaire C), Moerwijk, Kakaire C (85’ Leurs), Seinen

Fong-Tin Joen, Quaars, Wubbe C

Hoek (46’ Wubbe S), Welling (65’ Aboe Hassan), Hielema(70’ Brust)

Spy