In Memoriam Hans Ketel – 1959-2020

Verdrietig nieuws heeft ons bereikt. Menig Kennemerland/Haarlem-Kennemerland lid kende Hans als vertrouwd gezicht in de kantine. Hans is op 60 jarige leeftijd veel te vroeg overleden.

Namens iedereen bij de club wensen wij de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Weinig zullen hem net zo goed kennen als Douwe Dijkstra die een mooie ode schrijft over Hans.

HANS VAN KETEL

Afgelopen dinsdag kreeg ik het bericht dat Hans van Ketel op 60-jarige leeftijd  is overleden.

Hans was jarenlang trouw lid van HFC Kennemerlanden na de fusie ook nog een paar jaar niet-spelend lid van Haarlem-Kennemerland fc.

Hans heeft samen met Ton Vessies,  Fred Govers en ik heel wat jaren in de keuken en achter de bar samen door mogen brengen met elkaar. Dit in  de kantine op het Pim Mulier sportpark en later ook nog een paar jaren in de Haarlem-Kennemerland kantine. Deze zaterdagen waren we altijd wel bezig om iets aparts te bakken of koken. Na het pensioen van Fred Govers beperkten we ons tot de “gewone snack kaart” met af en toe eens iets anders.

Er werd met dit team hard gewerkt – hoe voller de kantine en hoe meer bestellingen des te leuker vonden we het.

Ook was er altijd tijd voor een grap en een grol, een biertje of een snackie.

Hans was nooit te beroerd om tot het einde te blijven. Ook niet toen ik wat minder wilde gaan doen. Ik ging dan rond 5 weg maar Hans bleef altijd om de keuken op te ruimen, te dweilen, de afwas te verzorgen.  

Na een paar jaar had Hans het wel een beetje gezien. Hij kreeg na een lange periode zonder werk eindelijk weer een baan aangeboden maar de combinatie met het werk in de kantine werd hem teveel en besloot hij een punt achter zijn activiteiten voor Haarlem-Kennemerland te zetten.

Helaas blijkt dat hij zijn gezondheidsklachten niet zo serieus nam. Familie en vrienden zagen hem achteruit gaan. Hij kreeg op verschillende leefgebieden hulp, maar het mocht helaas niet baten.

Helaas gooit Corona nu roet in het eten om op een passende manier afscheid van hem te nemen. Dat had hij zeker verdiend !

Ik hoop dat jullie – net als ik – Hans zullen herinneren als een aimabel persoon met het(gouden) hart op de juiste plaats.

Ik zal zijn schaterlach zeker gaan missen.

Douwe Dijkstra