Hoe leuk kan rekenen en wachten soms zijn

02-04-2023

Hoe leuk kan rekenen en wachten soms zijn

Even terug naar vorige week. In deze column nederlagen voorspeld van Gibraltar en Waterloo en tevens een vervolg aangekondigd van het fenomeen periodetitel.

Over Gibraltar is ieder woord er één te veel, toch knap van de Koeman-boys dat ze nog met 3 – 0 wonnen. Dan snel door naar de 1 april topper HaarlemKland – Waterloo. Vanwege tijdgebrek deze keer geen lesje geschiedenis, ga zelf maar googelen (nee, niet goochelen) naar ‘De slag bij Waterloo’. Wie won die en wie werd 2e?

Omwille van de betekenis / waarde van deze column was winst voor onze roodbroeken tegen Waterloo van eminent beland. Omdat de Haarlemse mannen dit ook begrepen hadden, hadden ze, als een soort treiteractie, met elkaar afgesproken om de eerste 20 minuten als ware 70 +ers te Walking Footballen. Die geste nam Waterloo in dank af en stond halverwege de eerste helft dus met 1 – 2 voor. Maar daarna einde van het wandeltijdperk. Voor rust al 3 – 2 dankzij Quaars, Wubbe J en Fong-Tin Joen. Met ook tussendoor nog een Karlsonnetje van Wubbe C.

Na rust nog een tempootje hoger, het gevolg een mooie 6 – 3 zege. Na rust goals van wederom Quaars en Fong-Tin Joen enook Wubbe C (nu wel . . . ).

HaarlemKland nu op de 7e plaats en , veel belangrijker, 6 ploegen onder ons. Een langer verblijf in de 4e klas lonkt. Hoe dit zit, lees les 1 van vorige week nog een keer na. Want nu les 2, de nacompetitie. Via de nacompetitie kan je alsnog degraderen, dat spookbeeld is vorige week al behandeld. Nu de sympathiekere optie, een slinkse sluiproute naar de 3e klas. Dan moet je de 2e periodetitel veroveren. Met nog 5 wedstrijden te gaan staat HaarlemKland op de 1e plaats met als 2e VVC op 3 punten achterstand. Maar ook Hoofddorp, Jong Hercules en Parkstad zijn nog in de race. Maar dan moeten ze wel hun inhaalwedstrijden winnen. Hoe zit dat? Heel simpel. De mannen van topcoach Elhasnaoui zijn de komende 2 zaterdagen vrij en kunnen dan vanuit de luie stoel volgen hoe hun concurrenten voor de 2e periode het er van af brengen. Na deze 2 vrije zaterdagen volgt op zaterdag 22 april de absolute kraker HaarlemKland – VVC. Dat wordt leuk, maar geloof me, de komende 2 dagen uitslagen van concurrenten volgen is minstens zo leuk.

En dus komt er nog voor 22 april 2023 via dit medium een update van de stand van zaken in de aanloop naar die topper tegen VVC.

Deze HaarlemKland opstelling was geen 1 april grap:

Geerlings

Roan (60’ Seinen), Kakaire S, Aldershof (80’ Kapenga), Holten

Fong-Tin Joen, Moerwijk (80’ van der Heijde), Wubbe C

Wubbe J (40Hielema), van Eeden (80’ Tol), Quaars

Spy