Hoe komt Haarlem-Kennemerland f.c. 1 in de nacompetitie?

Onze selectie doet er alles aan om te promoveren. Rechtstreeks wordt moeilijk, vandaar alle peilen gericht op de nacompetitie. Maar hoe kom je in deze nacompetitie?

Beslissingen omtrent degradatie vallen normaal gesproken aan het eind van de reguliere competitie. Dus na 24 (competitie met 13 ploegen) of 26 (14 ploegen) wedstrijden. Nu komt het voor, zeker in de lagere klassen van het amateurvoetbal, dat een ploeg al ruim voor het einde van de competitie zeker is van het kampioenschap. In dat geval kakt de competitie in en worden de laatste competitieronden zonder enig belang en zonder enige spanning afgewerkt.

Om dit tegen te gaan heeft de KNVB een nacompetitie bedacht. Met extra te verdienen promotieplekken. Om hieraan te mogen meedoen, moet je tijdens de reguliere competitie één van de twee of drie periodetitels veroveren. Hiertoe wordt de competitie opgedeeld in drie periodes van een gelijk aantal wedstrijden.

Wat is nu concreet de situatie voor Haarlem Kennemerland 1?

De 4e klasse C bestaat uit 14 ploegen (totaal 26 wedstrijden) en  is opgedeeld in 3 periodes, één van 8 en twee van 9 wedstrijden.
Olympia Haarlem is winnaar geworden van de 1e periode en heeft hiermee het recht verworven om mee te mogen te doen aan de nacompetitie. Mits dit Olympia aan het eind van de reguliere competitie niet kampioen wordt en op grond van dit kampioenschap al naar de 3e klas promoveert. In dat geval gaat hun periodetitel niet over naar de nummer 2 van de 1e periode maar naar de hoogst geëindigde ploeg in de eindstand, voor zover die hoogst geëindigde ploeg niet al de 2e of 3e periode heeft gewonnen. Als HaarlemKennemerland als 4e eindigt in de eindstand en de nummers 2 en 3 zijn geen periodekampioen, dan loopt onze club de nacompetitie mis.

Op dit moment is de stand in de 2e periode

  1. VSV 5 15
  2. HBC 5 13
  3. Olympia 4 12
  4. HaarlemKl 5 12
  5. Velsenoord 4 10

Gezien de overmacht van Olympia Haarlem gaan we ervan uit, sterker nog, heel HaarlemKennemerland hoopt hierop, dat Olympia ook de ongeslagen winnaar van de 2e periode wordt. Omdat zij ook al de 1e periode hebben gewonnen, doen ze niet meer mee in de eindstand van de 2e periode. En dus gaat de 2e periodetitel naar de nummer 2.
Voor HaarlemKennemerland is het van groot belang te blijven winnen, zeker als we kijken naar het wedstrijdprogramma voor de kanshebbers van de komende 3 weken:

2 februari 2019
AC Amsterdam – Velsenoord
HBC – DSK
THB – HaarlemKennemerland
VSV – Olympia Haarlem

9 februari 2019
H’lemKennemerland – SVY
Hoofddorp – Velsenoord
Olympia Haarlem – HBC
Vogelenzang – VSV

16 februari 2019
AC Amsterdam – HaarlemKennemerland
HBC – THB
Velsenoord – Olympia Haarlem
VSV – Alliance

Als laatste wedstrijd voor de 2e periode moet HaarlemKennemerland nog op 23 februari of  2 maart 2019 de inhaalwedstrijd tegen HBC spelen.

Hopelijk roept deze informatie nog meer interesse bij u op om vanaf nu de uitslagen in de 4e klasse C met grote ogen te volgen. Wij zullen er alles aan doen om aan uw verwachtingen te voldoen.

Selectie Haarlem-Kennemerland f.c.