Het voorjaar nadert, de tulpen en de punten zijn al zichtbaar

04-03-2023

Het voorjaar nadert, de tulpen en de punten zijn al zichtbaar

Ook voor een columnist komt eens een einde aan een lange periode van rust en vooral plezante activiteiten elders in Europa. Dus van stakingen of vastgelopen onderhandelingen over het gewenste schrijversloon was geen sprake. Dat is dus duidelijk, vanaf nu krijgt u weer serieuze en soms minder serieuze teksten op uw scherm.

Twee reden om weer eens met 2 vingers het toetsenbord te kietelen, de eerste reden heeft met voetbal te maken (het spel van HaarlemKland 1 ziet er weer uit), de andere reden met een extreme vorm van grensoverschrijdend gedrag. Of is het bij hoge uitzondering toegestaan om als hoogbejaarde grijze duif in opperste genot te geraken als op één dag Femke Bol, Femke Kok, Jutta Leerdam, Lieke Klaver, Marijke Groenewoud, Irene Schouten en Antoinette Rijpma mijn blauw-wit-rode bloed tot een kookpunt brachten. Om maar te zwijgen van het absolute hoogtepunt bij het aanschouwen bij de half ontblote enkels van Joy Beune.

Het is inmiddels een goede traditie  dat HaarlemKland pas vanaf de tweede seizoenshelft aan voetbal gaat denken. Onder coach Elhasnaoui is het niet anders. Na overwinningen op Overbos en VVH/Velserbroek zou het nu tegen runner up Jong Hercules in Beverwijk moeten gebeuren. Afstand nemen van die verfoeide degradatie plekken of aanhaken in de strijd om de 2e periodetitel. Omdat de wedstrijd in 2 – 2 eindigde stellen we conclusies over beide stellingen nog minimaal één week uit.

Voor rust een matig HaarlemKland en een iets beter Oud Hercules. Toch had die 1 – 0 nooit mogen vallen, zelfs bij AZ worden corners beter verdedigd. Na rust, kleine omzetting in de ruit en een donderspeech, een heel andere wedstrijd. Met HaarlemKland in een meer aanvallende rol en fraaie goals van Wubbe C (na een tikkie-takkie aanval) en Welling(fenomenale vrije trap à la Messi). Op weg naar weer een overwinning, edoch, daar was een kwartier voor tijd een weggeven corner en volgens het bekende recept dus 2 -2. Moet kunnen, zeiden de kenners na afloop. Jong Hercules bleek geen slecht ploegje. En de veerkracht bij HaarlemKlandwas ontroerend. Maar om dan meteen de volgende thuiswedstrijden op te vrolijken met een levend zangertje van het niveau Schorre Henkie lijkt me nog iets te voortvarend.

Zaterdag om 3 uur de topper, het gaat om volgende seizoen 4eof 5e klas, thuis aan de Kade tegen DSK uit Oost. Kom maar kijken, onze oranje rode mannekes zijn op puntenjacht !!

Deze mannen pakten een verdiend punt bij Jong Hercules:

Geerlings

Pascal (80’ vdHeijde), Kakaire S, Aldershof, Seinen

Fong-Tin Joen, Moerwijk (46’Holten), Wubbe C, Wubbe J

Wubbe S (65’ Tol), Van Eeden (65’ Welling)

Spy