Het geheime wapen van Bloemendaal

12 februari 2022: Haarlem/Kennemerland V1 – Bloemendaal V2, uitslag 0 – 1 (0 – 1)

Opstelling:

doel: Arnaud

achter: Ed – Erwin – Remco – Ruben

midden: René(20‘ Robert) – Ronald – Hein – Nacho

voor: Erick – Jan vd Berg

2e helft:

doel: Mark Born

achter: Ed (70‘ René) – Erick – Erwin (70‘ Michel) – Ruben

midden: Robert – Remco – Sanne – Nacho (70’ Hein)

voor: Daan – Jan P.

Het geheime wapen van Bloemendaal

Door Erwin Burger

Met een prachtig schijnende zon en een weloverwogen opstelling door Ronald gingen we met frisse moed naar de kleedkamer. Het was gezellig druk met maar liefst 18 spelers in de kleedkamer. Het was daarom ook onvermijdelijk dat de schrijver daarom helaas per ongeluk op iemand zijn tenen stond op weg naar buiten. Excuses nogmaals.

Gelukkig viel het mee. De warming-up ging vervolgens zoals gepland en we kregen zelfs nog complimenten voor onze lenigheid van een vlaggende vader van een jeugd elftal. En toen mochten we beginnen aan de wedstrijd en al snel zagen wij dat de gevreesde ‘Bulgaar’ er niet bij was vandaag, dus we dachten dat we daarmee al een stapje voor hadden. Niet wetende dat Bloemendaal een ander geheim wapen had meegenomen. Hier kom ik later op terug.

De wedstrijd begon met over en weer veel onnodig balverlies. En toen plotseling uit het niets zag een middenvelder van Bloemendaal een gat waar hij indook en de bal kreeg rond de zestien en tot iedereens verbazing wist hij deze kans nog te benutten ook en stonden we met 0-1 achter.

Dus de bal oprapen, schouders eronder en weer verder gaan. Op jacht naar de 1-1. Het spel ging weer over en weer met hier en daar wat acties van onze kant maar die brachten niet het benodigde resultaat. Wij kregen hier en daar wel kansen maar zodra wij in de zestien kwamen stuitten wij elke keer weer op dat geheime wapen van Bloemendaal; een in fel oranje gekleurde keeper die zij speciaal voor deze wedstrijd hadden ingehuurd.

Was dit uit angst voor ons, was dit om de Bulgaar te vervangen of was bij hen ook de wedstrijd van 35+ afgelast? We zullen het nooit weten, maar dat hij een perfecte wedstrijd keepte weten wij inmiddels wel. Hij had heel veel katachtige reddingen. Zo ook onze Arnaud, hij had een geweldige redding in de 1e helft die de 0-2 voorkwam. En dat nadat hij de avond daarvoor nog over een volleybalnet was gestruikeld toen hij eroverheen wilde stappen.

Dat we met bloed, zweet en tranen vochten voor de 1-1 bewees Nacho wel nadat hij een beuk tegen zijn neus kreeg, bebloed naar de zijlijn liep maar toch weer besloot om door te gaan en ervoor te gaan. In de rust werden de wissels besproken en toegepast. De tweede helft was eigenlijk hetzelfde als de eerste helft.

Veel onnodig balverlies, veel afstandsschoten die helaas meer naast het doel gingen dan er recht op af. En als ze recht op hun doel afgingen stond daar dat dekselse geheime wapen weer. We kregen een echte goede kans toen Remco vrijstond bij de tweede paal, maar helaas raakte zijn schot dezelfde paal. Dus het geluk was aan de zijde van hun geheime wapen (ja weer hij). Vanaf de kant werd HaarlemKennemerland aangemoedigd met een hard schreeuwende en passievolle Nacho en deze schrijver, maar het lukte maar niet om de muur van Bloemendaal te doorbreken.

Zelfs onze uitstekend fluitende Paul probeerde ons te helpen door op een hele slinkse wijze de wedstrijd te verlengen tot maar liefst 100 minuten. Helaas zat het ons niet mee en eindigde deze sportieve wedstrijd in 0-1 voor onze gasten. Na een overheerlijke warme douche was het tijd voor de 3de helft en die hebben wij dik gewonnen!

Daar zijn wij nog steeds ongeslagen. Het enige minpuntje was dat Bloemendaal na het verlaten van de kantine een behoorlijke rotzooi op hun tafels had achtergelaten, een beetje jammer. Maar dat hebben wij daarna snel gecorrigeerd. Bedankt aan de buurmannen en alle andere invallers die bereid waren om ons te helpen met de wedstrijd. Aan jullie inzet lag het niet.

Sportieve groet, Erwin Burger