HaarlemKland zet AC Amsterdam in de hoek !!!

30-09-2023

Wat een rare zaterdag. AC Amsterdam stond na 25 minuten met 0 – 2 voor en leek op weg naar een verpletterende 0 – 6 of zelfs meer. En dan blijkt dat sprookjes soms werkelijkheid worden. Met de grote boze wolf als invaller en stimulator en een door een toverstaf tot leven gebrachte assepoester in de spits. AC Amsterdam stond erbij en keek er naar. Nog voor rust 1 – 2 door Benjamin Hoek en na rust, nadat Klaas Vaak de Amsterdammers volledig in slaap had gesust, de 2 – 2 en de 3 – 2 door die volkomen losgeslagen Hoek.

Een Hoekse marteling die deed denken aan de Hoekse en Kabeljauwse twisten uit de 14e en 15e eeuw. Mocht u het vergeten zijn, de oorsprong van dit conflict lag in het overlijden van Graaf Willem IV van Holland tijdens de Slag bij Stavoren.

Door deze zege is enige afstand genomen van de degradatieplaatsen die ‘recht’ geven op een plek in de 5e klas. De eerste seizoenzege, maar er waren op deze mooie laatste zaterdag van september nog meer primeurs. De toekomstige vedetten van HaarlemKland O12-3 mochten, zoals het een heuse eredivisiewedstrijd betaamt, aan de hand van hun idolen in gelid achter de brede rug van de uitstekende scheidsrechter Evenwel, het Haarlem-hoofdveld betreden.

En dan was er nog de primeur van de camera, dit betekent het einde van het ‘dat was ik niet’ en ‘ja, maar’ tijdperk, een tijdperk dat vanaf nu is verbannen naar het Noordhollandsarchief.

Hoe mooi zou het zijn als onze roodbroekjes de inzet, beleving en strijdlust van het laatste uur tegen AC Amsterdam wekelijks aan de vaste supportersschare kunnen voorschotelen. Helaas zegt het gezegde dat één zwaluw nog geen winter maakt.

Maar we gaan het zien, zaterdag 7 oktober om 14.30 uur in de Zilk (we gaan de provincie uit) tegen het voor onze mannekes geheel onbekende Van Nispen.

Dit groepje mannen ondersteunden Hoek in de strijd naar de 3 punten:
Geerling

Kakaire (35’ Wubbe C), Aldershof (46’ Hielema), Jonkman, Moerwijk R (80’ Paalvast)

Moerwijk K (80’ Kaddouri), Verbeek, Wubbe J

Van Eeden (60Quaars), Hoek, Wubbe S

Spy