HaarlemKland, Wubbe tegen Wooter 2 – 1

11-11-2023

Zagen we dit goed? Staan deze jongetjes wel op het goede complex? Verdwaald vanuit Amsterdam op weg naar . . . . . ja, naar wie of waar eigenlijk? Ze waren van de Rooms Katholieke Amstelveense Voetbalvereninging Ignatius College. Waarschijnlijk de afslag naar de St Bavo gemist.

Een veredeld jeugdteam, zeg maar RKAVIC O19 – 1, stond wel degelijk aan de aftrap voor een lekker potje tegen de sterren, de vedetten, de routiniers, de ervaren duelwinnaars, de puntenverslinders, de pingelaars, de mopperaars, de honneponnetjes, de nacompetitiehaters, de ideale (schoon-)zonen, de toekomstige kampioenen . . . . . tegen HaarlemKland 1 dus.

Coach El Hasnaoui had weer een list bedacht, niks HaarlemKland, we laten dit varkentje (voor de vroege schoolverlaters, de uitdrukking is ‘we gaan dat varkentje wel even wassen’) over aan de Wubbes. Moet kunnen met moeder aan de ene en vader aan de andere kant van het zonovergoten hoofdveld van dit fraaie stadion.

Zo zit je in Villa Park en 2 dagen later het Haarlem-paradijs. Zoek de verschillen.
Het werd een makkie, 2 goals van Wubbe J en dus een eenvoudige 2 – 1 overwinning. Had meer kunnen zijn, maar er waren nog 2 Wubbes.

Daarom dus. Kop op mannen, volgende week weer om het eggie, even een bezoekje aan VVC, dan mogen jullie weer.

Met de rust een terechte 1 – 1, die knulletjes waren zeer snel en balvaardig, maar na rust een sterker HaarlemKland en dus die verdiende 2 – 1. In alle voorbeschouwingen over de topper van morgen gaat het over Pavlidis en Giménez. Vanaf nu zullen we het hebben over Pavlidis, Giménez en Wubbe J.

Maar, veel belangrijker, de voorsprong op nummer 10 (de nummers 10, 11, 12 en 13 spelen volgend seizoen 5e klas) is opgelopen tot 11 punten.

Pas rond de kerstdagen gaan we met een schuin oog naar boven kijken. De eerste periode loopt tot eind januari 2024 en gaat over 12 wedstrijden. Als HaarlemKland de laatste 5 wedstrijden van deze 1e periode gaat winnen, ja dan, ja dan, ja dan, dan worden Sint en Kerst gelijktijdig op 29 januari gevierd.

We zijn nu een tijdje niet thuis, volgende week op bezoek naar VVC in Nieuw Vennep, dan een weekje vrij (omdat Waterloo er niet meer is en dus als 1e ploeg is gedegradeerd) en dan op 2 december met 5 supportersbussen naar koploper SCW in Rijsenhout. Voor een ploeg in topvorm toch een interessante periode.

Dit waren tegen RKAVIC (eindelijk eens) onze grote mannen:

Geerlings

Pascal, Kakaire, Jonkman, Moerwijk R (65’Fong Tin Joen)
Wubbe C, Moerwijk K, Wubbe J
Van Eeden (75’Quaars), Kaddouri (80’Hoek), Wubbe S (75’Hielema)

Spy