HaarlemKland, vanaf nu wekelijks rekenen !!!

24-03-2024

Wat is het verschil tussen het grote Oranje en de Oranje-Rode brigade uit Haarlem-Noord?

Onze coach El Hasnaoui heeft wel verstand van voetbal;

Het grote Oranje won onverdiend van de Schotse rokjes, onze mannekes wonnen dik

verdiend met 0 – 5 in het kille en ongezellige Velsen – Noord;

Bij Oranje-rood komen spelers terug van blessures, bij Koeman veins je een blessure om de groep te mogen verlaten;

Bij het grote Oranje zitten 2 broers Koeman op de bank, bij HaarlemKland staan broers op het veld;

Mislukt experiment Depay – Wijnaldum tegenover het geslaagde experiment Kaddouri – Quaars.

Etcetera, etcetera.

Ooit gaat Velsenoord (die voetbalclub waar nog altijd een n ontbreekt) een keer punten halen. Gelukkig deze zaterdag niet tegen HaarlemKland, die illusie ging al na één minuut in rook op dankzij een alleraardigst doelpunt van schaduwspits Quaars.

Verder in de eerste helft een opvallend spectaculaire solo van de nieuwste Braziliaanse aanwinst Lucardo Edinho en nog 3 fraaie doelpunten van Verbeek, Kaddouti en Wubbe C. Na rust nog slechts een 2e doelpunt van Quaars omdat Velsenoord met 11 man op eigen helft bleef om de 0 – 6, 0 – 7 enz. enz . te verdedigen.

Wat betekent deze 0 – 5 voor het vervolg van de competitie? Bent u gelukkig in de 4e klas? Bespaar u dan de moeite om teksten over kampioenschap, periodekampioenen, nacompetitie en promotie naar de 3e klas op uw al overbelaste harde schijf op te nemen.

Maar . . . . houdt u van spanning, voetbal in juni en een volgende competitie met o.a. EDO, Reiger Boys, Zandvoort, Castricum, VSV en IJmuiden blijf dan vanaf nu bij de les.

De kampioen (dat wordt SCW) uit onze 4e klasse B promoveert direct naar de 3e klas.

Omdat in deze 4e klasse B slechts 13 ploegen acteren (Waterloo is na de eerste speelronde al gedegradeerd) worden er 2 periodes van 12 wedstrijden gespeeld. De eerste periode is gewonnen door SCW, die plek in de nacompetitie gaat naar de nummer 2, of 3 uit de eindstand. Maar nu de tussenstand in de 2e periode, in deze periode doet SCW als kampioen uit de eerste periode voor spek en bonen mee, het gaat hier dus om de 2e plaats, kijk en huiver:

SCW 6 18

VVC 6 14

Jong Hercules 6 13

HaarlemK 6 12

RKAVIC 6 12

Om het niet te moeilijk te maken gaan we nog maar niet een mogelijke eindklassering onder de loep nemen. Alle focus vanaf nu op de 2e plek in de 2e periode. Het programma na het vrije Paasweekend:

6 april RKAVIC – HaarlemKland

13 april HaarlemKland – VVC en Jong Hercules – SCW

Attente lezers en slimme rekenaars hebben het al door, winnen van RKAVIC en VVC en het serieuze rekenwerk kan beginnen. Gezien de complexheid van deze materie en belangrijkere bezigheden volgt deel 2 van dit rekenwerk voor gevorderden pas op 15 of 16 april. Eerst maar het varkentje RKAVIC op 6 april wassen. Zaterdag a.s. paaseieren zoeken maar op 6 april bent u aanwezig in Amstelveen bij RKAVIC.

Deze mannen gingen in Velsen – Noord op zoek naar die 2e n van Velsenoord:

Geerlings

Wubbe S, Kakaire, Aldershof (60’ Wubbe J), Holten

Quaars, Wubbe C (70’ Pascal), Moerwijk K

Verbeek, Kaddouri (35’ Hielema, 60’ Fong-Tin-Joen), van Eeden (46’ Moerwijk R)

Spy