HaarlemKland schaft 1e helft af

De competitie is vier wedstrijden op weg, het pareltje uit Noord, door kenners ook wel Haarlem genoemd, staat op een keurige 4e plek na weer een overwinning. Dit keer moest VVA/Spartaan uit Amsterdam-West er met 3 – 2 aan geloven. Als het oudere legioen het over Kennemerland heeft, hebben ze het over de wat mindere punten van onze top-elf. En die zijn er, wat dacht u van de 10 tot nu toe gescoorde doelpunten. Allemaal in de 2e helft, wat door de kenners dus als Haarlem-helft wordt aangemerkt. We hoeven vanaf nu dus niks meer uit te leggen, we hebben een Kennemerland-helft (1e helft dus) en een Haarlem-helft. Nu snappen we ook waarop onze F-site pas in de 2e helft met groot enthousiasme en met de volumeknop vol aan tot leven komt.

De oer-oude Amsterdamse clubs VVA (van 1901) en De Spartaan (van 1903) smolten in 1988 samen tot VVA/Spartaan. Waar bij HaarlemKennemerland de letters HFC moesten sneuvelen, zo ging bij VVA/Spartaan het lidwoord De de prullenbak in. De oudgedienden onder ons lezersvolk herinneren zich De Spartaan nog als toonaangevende honk- softbalclub, bespeler van het honkbalveld aan de Jan van Galenstraat, samen met WVHEDW en HVA.

Maar de huidige generatie van de Amsterdamse fusieclub heeft een leuk ploegje (alleen nog voetbal) dat geheel volgens de Kennemerland traditie in de 1e helft een 0 – 2 voorsprong nam. Dan in de rust de beproefde El Hasnaoui wisseltruc, met de heren Hielema, Roan en Kaddouri nieuw in de ploeg ging het zonnetje weer schijnen. Achtereenvolgens Hoek (van die Kabeljouwse twisten, weten we het nog?), Jonkman (zijn 1e goal in Haarlemse dienst) en Hielema (inmiddels met het predicaat super-sub) schoten Haarlem naar een verdiende 3 – 2 overwinning. En dan staat HaarlemKland opeens op de 4e plaats, al 8 punten verwijderd van die gehate degradatieplekken.

Komende zaterdag geen wedstrijd, maar om 28 oktober in Beverwijk om 14.00 uur de topper tegen Jong Hercules. Doe de eerste helft maar uw wekelijke boodschappen, vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom.

Deze vechtmachine dompelde VVA/Spartaan in diepe rouw:

Geerlings Wubbe S (46’ Pascal), Kakaire, Jonkman, Fong-Tin-Joen Wubbe C, Moerwijk K (75’ Moerwijk R), Verbeek (46’ Kaddouri) Van Eeden (46’ Hielema), Hoek, Wubbe J