HaarlemKland, nu nog 3 keer winnen !!

HaarlemKland, nu nog 3 keer winnen !!

En dan komt op 4 mei kampioen SCW op bezoek in de hoofdstad van Noord Holland. Natuurlijk ontvangen met een passende huldiging, bier, bloemen, erehaag en een lekker zonnetje. Zou HaarlemKland dit Rijsenhoutse geweld kunnen weerstaan? Zouden onze roodbroekjes bestand zijn tegen de onmenselijke druk van het moeten winnen?

Eindstand 2 – 2, knap tegen de kampioen maar 2 punten te weinig om plaatsing voor de nacompetitie in eigen hand te houden.

Eerste helft, matig voetbal, beetje angstig van beide kanten, rommelig door de 23e deelnemer aan dit festijn. Toch halverwege HaarlemKland op 1 – 0 door Wubbe J na goed voorbereidend werk van Hoek.

Was er nog iets boeiends in deze 1e helft? Ja zeker, de kannen frisdrank voor in de rust, geserveerd door de kasteleins in de dop Aldershof en Moerwijk R.

Tweede helft hetzelfde beeld, het zou best eens een driepunter kunnen worden voor onze mannekes. Tot de 70e minuut, SCW profiteerde van twee momentjes van onoplettendheid bij de El Hasnaoui – boys. Dus 1 – 2 en toedeloetoe nacompetitie. Maar dan. Een heus slotoffensief van HaarlemKland en zowaar in de 88e minuut de verdiende gelijkmaker van Man of the Match  Kakaire. Wat er in de laatste seconde nog gebeurde moet u maar terugkijken op de herhalingen bij ESPN of andere piratenclub.

De kortste weg naar de nacompetitie is het winnen van de 2e periode (waarin SCW niet meetelt omdat zij de 1e periode al in de pocket hebben). Om het nog ingewikkelder te maken, mocht HK om één of andere dubieuze reden die 2e periode niet winnen, dan gunnen wij die 2e periode aan Jong Hercules. Zeker niet aan RKAVIC omdat dan de 4e plaats in de eindstand geen nacompetitie plek meer is. Als je het formeren van een kabinet al niet kan volgen, schaam je dan niet dat je van dit hele verhaal niets meer begrijpt.

Na de uitslagen van deze dag is dit de stand in de 2e periode (12 wedstrijden):

  1. SCW 10        25
  2. RKAVIC 10        22
  3. Jong Hercules 9 19
  4. VVC 9          17
  5. HaarlemK 9          17
  6. Vlug & V 9          17

Natuurlijk moet HaarlemKland de laatste 3 wedstrijden winnen. Maar we kunnen wat hulp gebruiken. Komende zaterdag SCW-VVC, dan 18 mei Jong Hercules-Vlug & Vaardig en VVC-VVH/Velserbroek en op de laatste speeldag nog SCW-RKAVIC.

Volgende week meer aandacht voor de gewone stand, heel interessant voor onze mannen als Jong Hercules de 2e periode pakt.

Komende zaterdag eerst maar winnen bij VVH/Velserbroek. Vanaf ons stadion nog geen kwartier op de fiets.

Deze strijders pakten dat verdiende puntje tegen SCW:

Geerlings

Wubbe S (75’ Moerwijk R), Jongman, Kakaire, Holten

Quaars (85’ Aldershof), Wubbe C, Moerwijk K (65’ Fong-Tin-Joen)

Hoek (75’ Duijker), Wubbe J, van Eeden (65’ Kaddouri)

Spy