HaarlemKland, het kan dus wel !!!

16-03-2024

Na de blooper vorige week tegen VVA/Spartaan volgden midweeks zeperds van PSV en Ajax. Wat kan je dan verwachten van HaarlemKland tegen topploeg Jong Hercules?

Het is echt waar, een dik verdiende 3 – 0 overwinning, de miskleun van vorige week is hun vergeven.

Van beide kanten een saaie eerste helft, volgens coach El Hasnaoui meer een technisch hoogstandje. Wij noemden dat vroeger in slaap sussen. En zo geschiedde.

Na rust veel beter, duels werden gewonnen door spelers met een rode broek en het tempo ging van 30 naar 60 kilometer per uur. Maar de echte inspiratie kwam van het B-veld, daar was het de iets oudere Wubbe D die met 2 subtiele dan wel briljante voetbewegingen de HaarlemKland veteranen een 3 – 1 zege op het altijd lastige Germaan/De Eland bezorgde. Toen de volgende generatie op veld 1 van dit optreden hoorde, was de beer los.

Halverwege de tweede helft werd de ban en het ijs gebroken, een voorzet met gevoel van Van Eeden (ja, hij heeft dus gevoel) werd briljant ingekopt door de mee opgekomen back Wubbe S. Daarna een kopie van vorige week, alleen was HaarlemKland nu de bovenliggende partij. De achterste linie gaf helemaal niets weg, alle vier verdienden deze heren de grote dagprijs. Maar vanwege zijn tomeloze inzet en de treffer die de wedstrijd deed kantelen ging Wubbe S deze mooie zaterdag met de prijs als Man of the Match onder de warme douche.

In het laatste kwartier nog fraaie treffers van de invallers Duijnker en Verbeek. Iedere tegenstander kijkt iedere week weer met jaloerse blikken naar die aantrekkelijke HaarlemKland – bank.

Wat is de moraal van dit verhaal? Dat onze oranje-rode mannekes best aardig kunnen voetballen, dat er nog 7 finales volgen, dat we dus 7 x gaan winnen om de nacompetitie te bereiken. In geval van nood kunnen we ook leven met 18 punten uit de laatste 7 wedstrijden. Deze mooie 3 – 0 winst van vandaag wordt opgedragen aan het jarige lid van onze harde kern, de heer WdeR. Hij heeft de galavoorstelling moeten missen, koos voor een feestje thuis. Niet slim dus.

Zaterdag a.s. om 15.00 uur uit naar Velsenoord, op de fiets over de pont.

Deze strijders houden zicht op een mooie eindklassering:

Geerlings

Wubbe S, Kakaire, Jonkman, Holten

Quaars (80’ Moerwijk R) , Wubbe C, Moerwijk K (65’ Fin Joen Sen)

Van Eeden (70’ Duijker), Kaddouri (80’ Aldershof), Hielema (65’ Verbeek)

Spy