HaarlemKland en Joost Klein, helemaal niks

11-05-2024

Het leek zo mooi, 3 x winnen en de nacompetitie in.

Het leek zo mooi, met europapa het zweedse dak er af.

Feest in Velserbroek, hun 3e was kampioen geworden. En wij maar denken dat de slingers hingen, de muziek galmde en een grappige vendel zwaaier trucjes uithaalde vanwege de komst van het sterrenteam HaarlemKland. Nee dus. Overigens, die vendel zwaaier had ook een rol bij het 1e van VVH/V, hij werd vanuit de dugout draadloos aangestuurd. En zoals het bij een robot gaat, op teken vanuit de dugout ging zijn rechterhand met vlag omhoog.

Is Joost stout geweest? Is HaarlemKland stout geweest? Of was er in Zweden of in Velserbroek sprake van grensoverschreidend gedrag?

Natuurlijk niet, Joost en onze roodbroekjes zijn de liefste jongetjes uit de klas. Prima seizoen, 5e plaats in een best wel sterke 4e klasse B, kwartfinale Mid West Cup en op weg naar de finale in de O23 Cup (nog wel even de halve finale van Hoofddorp O23 winnen). Wel frappant dat twee 3 – 1 uitnederlagen (VVA/Spartaan en vandaag dus VVH/Velserbroek) beslissend zijn geweest.

Vandaag aardige eerste helft met een gelijkmaker van Wubbe C en een gemiste strafschop. Na de rust op zoek naar de verlossende 1 – 2 met matig voetbal en te veel aandacht voor de vendel zwaaier en de man in zwart. Volkomen volgens de aloude voetbalwet vielen toen in de laatste 5 minuten twee goals aan de andere kant. Als dit een wijze les was, dan krijgen we de laatste 2 wedstrijden een voetbalshow voorgeschoteld en gaan we vanaf nu dromen van een kampioenschap in mei 2025.

Volgende week thuis, let op de aanvangstijd 14.30 uur, tegen Wijk aan Zee.

Dit waren ze tegen VVH/Velserbroek :

Geerlings

Wubbe S (75’ Moerwijk R), Jongman, Kakaire, Holten

Quaars, Wubbe C, Moerwijk K (85’ Aldershof)

Hoek (75’ Duiker), Wubbe J, van Eeden (65’ Kaddouri)

Sp