HaarlemKland, één puntje tekort

25-05-2024

Na de winst met 5 – 2 van vorige week nu als seizoenafsluiter een keurige 2 – 5 bij United/DAVO. Maar het kwaad was al geschied, onnodige verliespartijtjes bij VVA/Spartaan en VVH/Velserbroek bepaalden het lot van één van de best voetballende teams uit de 4e klasse B. Plek 4 zou nog recht geven op een plek in de nacompetitie maar dan moest Vlug & Vaardig gelijk spelen of verliezen tegen Velsenoord. Het werd 10 – 0 voor Vlug & Vaardig, hoezo op het nippertje. 

Onze spits Wubbe J voelde zich als een vis in het water tijdens de hoosbuien in het altijd romantische en rustieke Schalkwijk. Hij scoorde 4 van de 5 goals de vijfde kwam van  het samba-voetje van balgoochelaar van Eeden. 

Als vijfde eindigen is best wel knap van zo’n jong ploegje, maar zo voelt het niet als je had ingezet op nog 2 of 3 extra wedstrijden. 

Wat nu? Datum nog niet bekend maar ons HaarlemKland O23 (zeg maar HaarlemKland 1 light) speelt binnenkort de finale van de ViH O23 Cup tegen buurman EDO. Hou de websides van HaarlemKland en Voetbal in Haarlem in de gaten om de datum, plaats en tijd te vernemen!! 

HaarlemKland niet in de nacompetitie, we hebben het inmiddels verwerkt. Maar hoe slapen de spelers van ADO Den Haag en Manchester City de komende nachten? 

Gelukkig hebben we nog HaarlemKland 2, na een bloedstollende wedstrijd tegen het altijd lastige Schoten 2 (ja, die bestaan) werd het kampioenschap binnen gehaald. Hulde mannen!! 

 

Nu nog de bekerfinale O23 en dan die spannende periode die door spelersmakelaars wel transferperiode wordt genoemd. Voor coach Elhasnaoui is het meer van wie moeten we afscheid nemen en welke spelers laten we toe tot het oranje-rode elitecorps. Het zal u niet verbazen dat half voetballend Nederland hem al heeft gebeld of ze alsjeblieft bij HaarlemKland mogen komen spelen. 

 

Misschien na winst op EDO nog één keer, anders moet u wachten tot september om weer verveeld te worden met alle zin en onzin rondom ons vlaggenschip. 

Fijne vakantie, blijf gezond, ga genieten en breng een bezoekje aan het fabuleuze HaarlemKland business voetbal toernooi op zaterdag 15 juni 2024. 

 

Deze strijders overwonnen de slagregens en de tegenpartij uit Schalkwijk in de laatste competitiewedstrijd van 2023/2024: 

Geerlings 

Moerwijk R (80’ Wubbe S), Aldershof (25’ Noordermeer), Kakaire, Holten (60’ Vonk)  

Jonkman, Wubbe C, Moerwijk K (80’ Den Breejen) 

Hielema (60’ Plug), Wubbe J,  van Eeden  

 

Spy