HaarlemKennemerland, wachten op Jong

Sinds dit seizoen een nieuw fenomeen op de historische gronden van Haarlem-Noord. In navolging van Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong Utrecht nu ook Jong Haarlem Kennemerland. Vanwege de onuitspreekbare naam niet in de Keukenkampioen Divisie maar 27 niveautjes lager in de reserve 4e klasse – 02 van het district West 1.

Te vergelijken dus met de genoemde reserveteams van Ajax, PSV, AZ en Utrecht, niet te vergelijken met Jong Oranje, die verzameling weggooiers. Gezien tegen Letland? Echt pijn aan je ogen, toch? Als je de voetbaltoekomst van Nederland serieus neemt dan kan je toch niks met namen als Diks, Floranus, Groothuizen, Zivkovic en van Drongelen. Nee, het wachten is op Vonk, Verhaar, Leurs, Kakaire en van Steijnen.

Deze mannen van Jong HaarlemKland moesten deze week een echt Champions League programma afwerken. Dat begon donderdag in Beverwijk bij DEM. Onze mannekens kunnen nog niet zo goed ver van huis. DEM was niet alleen veel beter, onze jeugdige roodbroekjes waren ook de lessen ‘bal aannemen’ en ‘snel de vrije man zoeken’ vergeten. Het kan toch niet zo zijn dat trainer Rajinder van Gaal heeft gedacht dat hij deze lessen ongestraft kon overslaan? Het werd 4 – 1 met een eretreffer van de goed ingevallen Bart Leurs. Dat het verschil niet groter werd was te danken aan een paar prettige acties van keeper Brust en de zalvende handjes van Kaylee, het zonnetje in de dugout.

Gelukkig 2 dagen later kans op een revanche. In de vertrouwde omgeving, alle pappa’s en mamma’s weer in de buurt en de ondergrond waar deze roodbroekjes al 10 jaar op trainen en spelen. Na de patatgeneratie is hier dus sprake van een kunstgrasgeneratie. Verre uitwedstrijden in de polderklei kunnen dus op voorhand worden afgezegd. Na een degelijke 2 – 0 met rust moest ODIN er met 6 – 1 aan geloven. Had meer kunnen en moeten zijn, maar coach Deen wilde krachten sparen voor de 3e helft. En toen kwamen ze past echt los.

Later in de middag kon Jong van dichtbij zien wat hun over 1, 2, 3 ,4 of 5 jaar te wachten staat. In een zwaar fysiek gevecht bleef ons vlaggenschip met moeite op de been tegen VSV. Dat werd een onvermijdelijke 1 – 1.

Het was geweldig weer, Mart en Annemarie kwamen langs en geen van onze selectieteams verloren. Gewoon tevreden dus. Blijf genieten.

Spy