Haarlem-Kennemerland, plus 21 punten tot de wintersportvakantie

24 november 2018

Deze zaterdag kampioen Olympia op bezoek in Haarlem-Noord. Aardige wedstrijd, kleine kansjes voor onze roodbroekjes, grote kansen voor onze tegenstander uit Schalkwijk, bij vlagen een gelijkwaardige strijd, op doel een tot op de tanden gewapende leeuw, een tactisch strijdplan dat bijna slaagde en een scheidsrechter met de naam Jan Stapel. Te simpel om grappen te maken over deze naam. Want u weet hoe het werkt, bij een 4e klas – wedstrijd krijg je ook een 4e klas scheidsrechter. Dan kan het voorkomen dat je de ene keer een penalty krijgt en de andere keer weer niet. En ook dus de ene keer tegen krijgt waar je op gelukkigere momenten rustig een sliding zonder risico kunt nemen.

Het leek op 0 – 2 te eindigen, op zich uit te leggen aan de niet aanwezige supporters, maar helaas vlak voor tijd 0 – 3 door een weergaloze Salden. Met hem had Olympia nog 3 spelers die minimaal 2 klassen onder hun niveau speelden. Vandaar dus, gefeliciteerd met de titel en snel weg wezen.

Het mooiste moment van deze wedstrijd? Het eindsignaal. Want zoals ieder jaar probeer ik u ruim op tijd mee te nemen in de rekenkundige wereld van de van Marsbergen – boys.

Om in juni 2019 nacompetitie te mogen spelen moet je minimaal als 4e maar liever als 3e eindigen in deze 4e klasse C. Na vandaag deleten we Olympia van onze harde schijf en richten we ons op de 2e plaats. In het nieuwe jaar zullen we ook de onderdelen ‘kans berekenen voor beginners’ en ‘winnen onder druk’ wekelijks behandelen.

Voor nu beperken we ons tot de komende wedstrijden. Tot aan de winterstop Vogelenzang (uit), Alliance (thuis) en Hoofddorp (uit) en vanaf 19 januari 2019 DSK (uit), HBC (thuis), THB (uit) en SVIJ (thuis). Met deze 21 punten in de knip (7 x 3 is 21, maar dit rekenwerk kunt u toch nog wel aan hoop ik . . . .) staan we dan al bij de bovenste vier. En kunnen we van week tot week kijken of we aan het eind van de race op de 2e, 3e dan wel 4e plek willen eindigen. Dit hangt af van de komende tegenstander in de nacompetitie, uiteraard mikken we op Flamingo’s als eerste tegenstander.

Als spelers en technische staf zich kunnen vinden in dit scenario, dan kunnen de witte zakdoekjes voorlopig voor ruim 2 maanden in de broekzak blijven.

Deze mannen beginnen a.s. zaterdag aan de ‘trip to twenty-one’:
van Leeuwen

Osenga, vdNouwland, Barendregt, Vonk

Albada, Brust (85’ vWijk), Waterman,

Nicola (80’ vdWel), Roos, Weber (60’ Lammers)

Spy