HaarlemKennemerland . . . . . . periodekoploper in 2020 !!

02-02-2020

Storm, storm en storm. Allemaal binnen blijven en geen voetbal op zondag. Tijd om stil te staan bij alles wat op zaterdag is gebeurd. De vrouwen van HaarlemKland winnen met 5 – 2 van VVA/De Spartaan (zaterdag a.s. om 14.30 uur thuis tegen WVHEDW, kom eens kijken), de jochies O19 winnen ook eindelijk (ruim met 0 – 1 bij JOS Watergraafsmeer) en onze dames Bertens, Rus en Schuurs verliezen nipt van de schoonheden uit Wit-Rusland.

De hele middag die spanning, gaan Utrecht – Ajax en AZ – Feijenoord morgen nou wel of niet door. Je zal dan de topper in en tegen Vogelenzang moeten spelen. Een HaarlemKennemerland dat de 2e periode met een overwinning is begonnen tegen staartploeg Vogelenzang dat per week dichter bij hun eerste overwinning zal komen.

Dat gegeven en de angst dat er de volgende dag geen toppers op Sky of Ziggo te zien zijn maakt topvoetballers tot simpele zieltjes, zeg maar gemiddelde Walking Footballers. Wellicht had het iets te maken met het ontbreken van de hele familie Schoonderwoerd. De festiviteiten na hun finest family day tegen VEW had zijn tol geëist.

Na een redelijk begin van de van Dijk – boys werd het tot de rust een gezapig potje zomeravondvoetbal. Beetje miezerregen maar nog geen storm. Aanvalsstorm, daar was het wachten op. Na rust niet beter, ja Vogelenzang begon te voetballen en kwam al snel op 1 – 0. Die leken op weg naar hun eerste overwinning. En onze roodbroekjes krompen ineen, begonnen zich al te schamen terwijl er nog een half uur te spelen was. En dan, het wonder. Het wonder van de bank. De sterkte van de bank bepaalt uiteindelijk de sterkte van het team.

De Vogelezangse doelman had de bal niet klem na een pegel van heer Nouweland, en zie daar, als een schicht was heer Jaiteh ter plaatse om in ieder geval één punt te redden. Met nog 10 minuten op de klok de laatste wanhoopswissel van onze van Gaal, de geblesseerde Schoonderwoerd (Bas dus) van zijn brancard zo het veld in. Eindelijk een goede pass, de aanname zoals op trainen is aangeleerd en een afronding zoals alleen echte spitsen dat kunnen. HaarlemKennemerland steelt 3 punten in Vogelenzang en heer Bas kan ruim een maand in therapie.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 7 maart, in Hoofddorp om 14.30 uur tegen Overbos. Mocht die wedstrijd ook worden gewonnen dat komen onze roodbroekjes in de 2e periode (totaal 12 wedstrijden) op 6 punten uit 3 wedstrijden. Na alle voorgaande teleurstellingen, zeg maar fiasco’s, dit seizoen geen voorspellingen en ingewikkelde berekeningen.

Nu 4 weken uitrusten, beetje oefenen, lekker skiën, oefenwedstrijdje tegen ADO’20 (zaterdag 22 februari 2020) en troep opruimen van deze februari-storm.

Deze mannekkes hebben genoten van landelijk Vogelenzang en vooral van de route erheen:

Wups

Versteeg (60’ Jaiteh) – Barendregt – vd Nouweland

Kakaire – Brust (75’ Daan Schoonderwoerd) – Waterman – Nicola (80’ Bas Schoonderwoerd) – Biernat

Wubbe – Weber.

Spy