HaarlemKennemerland . . . . . . op weg naar linker rijtje

26-9-2019

Onze hockeyers ontsnapten. Pas in de laatste seconde 4 – 4 tegen het altijd lastige Pakistan. En onze Kikki blijft zweten. Pas in een derde set haar finaleplaats zeker gesteld. De O19 van HaarlemKennemerland gaf niet thuis tegen ODIN en ons 2e blijft ook na deze zaterdag op de laatste plaats. Boris heeft de Brexit er nog steeds niet door en Stam zit nog steeds bij Feijenoord (voor de jeugdige lezers, dat was vroeger een topclub uit Rotterdam). En dan zijn we die blooper van Ajax tegen Chelsea al bijna vergeten.

Het goede nieuws van deze zaterdag. Ons vlaggenschip behaalde een uiterst plezierige 4 – 2 overwinning op middenmoter Terrasvogels uit Santpoort-Zuid. En AZ zal na de galavoorstelling tegen Astana vermoedelijk ook tegen PSV gaan vlammen en daardoor Ajax aan een vervroegd kampioenschap helpen. Gaat het u allemaal te snel? Ergens in mei 2020 spreken wij elkaar nader.
Dat beetje wind mag niet als excuus gelden, maar wat een gepruts in de eerste helft. Heel matig voetbal en lelijke doelpunten. Met rust 1 – 2 voor onze gasten van de andere kant van het Zwarte Pad. Weber scoorde namens onze roodbroekjes, na enig voorbereidend sloopwerk van Bas Schoonderwoerd. En van Wijk scoorde ook namens ons . . . . zoek de fout. Gelukkig was er in de rust die donderspeech van Fenna, onze pupil van de week. Met zichtbaar resultaat. Een herboren HaarlemKennemerland, vlot combinerend en dominant in de duels. Met als aanjager Bas Schoonderwoerd, het levende bewijs dat in elk gezin altijd wel één kind aardig kan voetballen. De Vogels verdediging werd somtijds horendol van hem, dat verklaart de doelpunten van Weber (nog 2 x) en Schoonderwoerd zelf.
De weg omhoog is ingeslagen, hier en daar worden de vormdipjes overwonnen en zijn de schorsingen voorbij.
En dan kan het best zo zijn dat volgende week de ongeslagen koploper Hoofddorp nog een maatje te groot is. Of ik zit er weer naast.

Oktober werd feestelijk afgesloten door:
Wubs
vWijk (80’ Fong-Tin Joen), Jansma (25’ Daan Schoonderwoerd), Barendregt, Kakaire
Waterman, Bas Schoonderwoerd, Brust
Nicola, Weber, Magri (70’ Aboe Hassan)

Spy