Haarlem-Kennemerland, op weg naar de 21

8 december 2018

Twee weken geleden hebben we het al gehad over het betere rekenwerk. In de 7 wedstrijden vanaf 1 december 2018 zouden onze toppertjes 21 punten gaan halen. Om daarna van week tot week te bekijken wat we moeten doen om in de nacompetitie wraak op Flamingo’s te kunnen nemen. Correctie één, we maken er 8 wedstrijden van. Dan hebben we precies alle wedstrijden tot aan de voorjaarsvakantie, of wel alle wedstrijden in december, januari en februari. Om de druk niet te veel op te voeren zijn we tevreden met 20 punten uit deze 8 wedstrijden.

Vorige week bij Vogelenzang (1 – 5 winst) de eerste uit de serie van 8. En vandaag de tweede. En wees gerust lieve makkers, staakt het wildgeraas, en luister tevreden naar de wind die als een rondborstige operazangeres door de wilgen waait. Trieste, heel matige wedstrijd, zakelijk, soms zelfs steriel, maar wel de gewenste 3 punten na een 3 – 0 overwinning. Onze roodbroekjes wilden wel, maar zelfs ons sterrenensemble had het moeilijk tegen een ploeg die niet één maar twee bussen had geparkeerd. En Alliance kwam met voldoende chauffeurs, achteraf overbodig, ze hadden beter één spuitbus anti-roos mee kunnen nemen. De Haarlemse treffers kwamen op naam van Roos, Roos en Roos.

Moeten we ons schamen voor deze veel te lage score? Nee, want ook AZ wint met 3 – 0 zonder goed te spelen. En wie ziet het verschil tussen AZ en HaarlemKennemerland?

Maar beste mannekes, kom niet janken als jullie aan het eind van het seizoen één doelpunt op doelsaldo te kort komen om . . .

Nog iets positiefs te melden? Vooruit dan, hier komen ze.

Clean sheet achterin, die leeuw moet snel hoger op. Terugkeer van de heren Prins en Weekers. En een degelijk en volwassen optreden van youngster Adriaan Verhaar, de scouts zullen wel weer komen.

Een deel van de harde kern ontbrak vanmiddag aan de Jan Gijzenkade. Kan je supporters schorsen? Zijn er excuses voor dit wangedrag?

Te koud? Kijk liever niet naar bussen? Moest stofzuigen? Geen vertrouwen in de van Marsbergen – boys? Kom op zeg. Of zeg eerlijk dat je geen geld heb om een lange onderbroek te kopen. Wees inventief, ruil desnoods een oranje jack in voor warm ondergoed.

Zaterdag wedstrijd nummer drie in deze reeks, in en tegen Hoofddorp. Met een trainingsopkomst van minimaal 15 man moet dat toch lukken . . . .  

Deze passagiers probeerden vanmiddag een bus open te breken:

Van Leeuwen

Barendregt (50’ vd W el) – van den Nouwland – Verhaar

Osenga – Albada (80’ Weekers) – Nicola – Waterman – Brust (70’ Prins)

Roos – Weber

Zie het hele legioen inclusief vader N. a.s. zaterdag graag in Hoofddorp. Daarna 5 weken geen wedstrijden. Slechte weken dus voor je huisgenoten.

Blijf vooral genieten en tot

Spy