HaarlemKennemerland, nul punten toch toekomst

10 november 2018

Drie selectieteams, dan heb je mooie zaterdagen met negen punten maar die dagen dat je op nul blijft steken.

Toch niet alleen maar malheur (dit is Frans voor droefenis, ellende, pech en hopen op betere tijden) en zo waar hier en daar een glimlach. Want de mooie tijden breken aan!

Allereerst dat onderzoek naar aanleiding van HBC – HaarlemKland van vorige week. Gelukkig geen match fixing en ook vette en tot oogstoornis leidende stoffen in de kunststof grasmat gevonden. Blijft over, een complete off day (dit is Engels voor geen bal goed raken, duels niet willen winnen en zware benen van de aan deze dag voorafgaande avond).

Duidelijk een gevalletje van ‘je kan niet iedere week winnen, ook PSV gaat binnenkort een keer onderuit’ en dus gaan we a.s. zaterdag om 15.00 uur massaal richting Haarlem-stadion om getuige te zijn van de wiedergutmachung (dit is Duits voor ‘oh, oh arme tegenstander, we zijn helemaal los geslagen’) tegen THB.

Jong HaarlemKennemerland ging in Velsen op jacht naar de toppositie. Missie mislukt. Na de 4 -1 is nu Velsen de koploper. Met rust 4 – 0 achter, hoe lief en aardig kan je zijn. Onze knulletjes hadden ooit het boek ‘het is beter te geven dan te ontvangen gelezen’ en wilden dit vanmiddag laten weten aan het volk. Na rust gewoon voetballen en wachten op de 4 – 4 of meer. Had zo maar gekund maar aardig voetballen en kansen creëren betekent nog niet dat je ook gaat scoren. Maar met de beleving van de 2e helft kan de vanaf volgende week de aanval op de top drie worden ingezet.

Dan is nog het 3e selectieteam, ook bekend als Roel-Rollers. Gingen lullig met 2 – 1 onderuit in Schalkwijk tegen koploper United Davo 2. Best wel goede scheidsrechter, maakte slechts drie kleine foutjes. De winnende treffer van United was hands en onze roodbroekjes hadden twee penalty’s moeten hebben. Maar welke kniesoor zeurt over dit soort details . . . . De punten komen er aan!

Spy