HaarlemKennemerland . . . . . . nog steeds in 2020 ongeslagen !!

02-02-2020

Wie volgt? Daar begint het op te lijken. En de vaste lezers dan wel rekenaars weten dat je als je blijft winnen . . . het wonder nog kan geschieden.

Denk je bij het zien van The Tempest (de storm) van Shakespeare alles uit de wereld van de magie al meegemaakt te hebben waardoor je door het onnavolgbare script versuft het theater uit moet lopen, wat dacht je van de thriller HaarlemKennemerland – VEW op zaterdag 01 februari 2020? Als columnist wacht je natuurlijk een dag met het verwerken van deze thriller, hoe mooi is 02 – 02 – 2020?

Half september vorig jaar werd het seizoen geopend met VEW – HaarlemKl 5 – 2. Op dat moment een normale uitslag, VEW kwam uit de 3e klas en HaarlemKland was nog lang niet op orde, zeg maar nog niet eens op 4e klas niveau. En dan 4 ½ maand later de return in Haarlem Noord. De van Dijk boys hebben inmiddels het licht gezien en VEW lijkt de strijd om een toppositie niet vol te kunnen houden.

Zie daar, een heerlijke middag aan de Jan Gijzenkade. Een tempestachtig begin van onze roodbroekjes, edoch twee treffers van afstand aan de voor ons verkeerde kant, 0 – 2 dus. Maar nog voor rust de correctie, de heren Schoonderwoerd (Bas) en Waterman zorgden voor een gelijke stand bij rust. De oranje-rode machine was op stoom.

Tweede helft hetzelfde beeld, 2 treffers van diezelfde Bas, een rode kaart voor een VEW-er en een gemiste penalty van één van onze roodbroekjes. Maar 4 – 2, wie doet ons wat? Oeps, toch nog 4 – 3 en de bilspleten konden op elkaar. Maar de winst bleef in Haarlem-Noord, kon ook niet anders met zo’n invasie van Schoonderwoerd – nazaten. Debutant Joost op doel (onze iets oudere doelman van vorige week kon na die 2 charmante reddingen nog steeds niet bewegen), broer Bas in de spits en het laatste half uurtje was daar ook nog de grote broer Daan. Ja, die columnist in opleiding. De trainer overweegt volgende week ook vader Schoonderwoerd op te stellen.

Volgende week weer een moeilijke tegenstander, om 15.00 uur uit in en tegen Vogelenzang. Mannen, laat deze droom voortduren !!!

Dit waren de liefhebbers van appeltaart:

Joost Schoonderwoerd

Van Steijnen (65’ Daan Schoonderwoerd) – Barendregt – vd Nouweland (46’ Biernat)

Kakaire – Versteeg – Waterman – Nicola (70’ Brust) – Wubbe

Bas Schoonderwoerd – Weber.

Spy