HaarlemKennemerland, nog op koers !!

19 januari 2019

Na 5 weken het nieuwe jaar met 1 – 5 beginnen bij DSK. De oranje-rode boys geheel in het wit, heeft alles te maken met de geboorte van Sem Barendregt. Hoe mooi dat pappa dan blij, ongehavend (net aan) en met drie punten aan zijn volgende poepluier kan beginnen.

Al 19 dagen in het nieuwe jaar en nu al uw goede voornemens vergeten? Niet meer roken, een paar biertjes minder (deze wens komt vanuit de selectie, wie had dat gedacht . . . ), veel trainen en vooral blijven genieten. Met deze goede voornemens komt die 3e klas van zelf. Probeer deze voornemens op te slaan op uw harde schijf, dan hoef ik er niet iedere week op terug te komen. Vooralsnog zijn we fitter dan ooit aan het nieuwe jaar begonnen, oud en jong, zo lezen we in een koddig artikel van een Spy ‘in opleiding’. Om misverstanden te voorkomen, dit artikel is niet van de hand van uw vaste columnist maar wel van zijn mogelijke opvolger.

De mannen van van Marsbergen gaan in 2019 door zoals ze in 2018 zijn geëindigd. Winnen dus. Nu halverwege de serie van 24 uit 8. Voor rust treffers van Roos en Osenga, met assists van de backs Abou Hassan en van Wijk, plus een slap-stick achtige tegengoals omdat een paar vedettekes al dachten dat de buit binnen was.

Meteen na rust eerst een spervuur van kansen maar pas na 20 minuten de bevrijdende 1 – 3 van Weber. Daarna rustig uitspelen (ondanks een grimmig en roodgekleurd DSK) en 1 – 4 Osenga en 1 – 5 van de Kolk. Wie zegt u? Nooit van gehoord. Had blijkbaar niet genoeg contributie betaald. Vandaar dat hij pas vanaf 2019 weer mee mag doen. Kan ook zijn dat hij 2 jaar geblesseerd is geweest en nu begonnen is aan een vertederende come back. Voorlopig zit hij, met dank aan aangever Weber, op een jaloersmakende score van 1 uit 1.

We zitten al 3 weken in het nieuwe jaar, toch maar even mijn voorspellingen:

  • Als je, zoals ons 1e team dus, uit de laatste 4 wedstrijden 12 punten heb gehaald, kan promotie niet uitblijven;
  • Jong HaarlemKennemerland gaat straks ook uitwedstrijden winnen en dus . . . . kampioen worden;
  • Kiki Bertens wint dit jaar een grand slam;
  • HaarlemKennemerland krijgt een nieuwe trainer, hopelijk wel 3e klas waardig;
  • Van de Brom naar Utrecht en voortijdig weg bij AZ;
  • Mandy Wassink wordt uitgeroepen tot beste assistent scheidsrechter van Nederland en Joris vW spreekt zijn liefde uit voor puur (heeft niets met chocola te maken);
  • Bij HaarlemKennemerland wordt veld 2 omgetoverd tot een 3e klas waardig kunstgrasveld;
  • Muis wordt opa;
  • Olympia Haarlem wordt kampioen van de zaterdag 4e klasse C.

Volgende week eindelijk weer een optreden voor eigen publiek. Tegen het verrassend goed presterende HBC hebben onze mannekes nog wat goed te maken. Dus komt dat meebeleven, ijs en weder dienende.

Deze mannen overwonnen DSK en de kou:

Van Leeuwen
Abou Hassan – Barendregt (75’ Weekers) – van den Nouwland – vWijk
Albada (70’ vdKolk) – Nicola – Brust (60’ Prins)
Osenga – Roos – Weber

Blijf genieten, ook met minder bier.

Spy